Докато европейските лидери се опитват да намалят въздействието на високите

...
Докато европейските лидери се опитват да намалят въздействието на високите
Коментари Харесай

Зеленски предупреди, че идва тежка зима

Докато европейските водачи се пробват да понижат въздействието на високите цени на силата, украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че идва тежка зима и заяви за украински триумфи във войната, съобщи Ройтерс.

В среднощното си послание президентът на Украйна благодари на своите сили, че са завладяли две обитаеми места на юг, както и трето обитаемо място и покрайнините му на изток. Той сподели, че е получил тези положителни вести от военното командване и разузнаването.

Преди това Кирило Тимошенко, заместник-началник на президентската администрация, пусна във " Facebook " фотография на трима украински бойци, издигащи националния байрак над постройка в южно село, където е основната контраатака на силите на Киев. " Високопиля. Херсонска област. Украйна. Днес ", гласи текстът към фотографията.

Миналата седмица украинските сили започнаха контраатака на юг, основно в Херсонската област, която съветските нашественици превзеха още при започване на войната. Докато украинците интензивно обстрелват съперника в района, съветското командване е забранило на локалното цивилно население да се придвижва и да прекосява река Днепър, заяви през днешния ден украинският общоприет секретар. За последното денонощие съперникът е нанесъл в Украйна 25 ракетни удара и над 22 удара от въздуха, се споделя в известието, в което се удостоверява, че остава задачата да бъде възвърнат контролът върху Донецката област на изток.

Вчера Зеленски предизвести европейците, че Москва се готви да им нанесе " решителен енергиен удар " през идващите месеци. Някои анализатори споделят, че дефицитът на енергийни източници и увеличението на разноските за живот може да отслабят поддръжката на Запада за Киев, уточни Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР