Докато дните стават по-къси и въздухът става свеж, ноември въвежда

...
Докато дните стават по-къси и въздухът става свеж, ноември въвежда
Коментари Харесай

Кулинарни изкушения, подходящи за месец ноември

Докато дните стават по-къси и въздухът става пресен, ноември вкарва сезон на топли, утешителни и сърдечни кулинарни изкушения. Време е, когато търсим ястия, които могат да успокоят душите ни и да задоволят желанието ни за уютните аромати на есента.

Независимо дали подготвяте празник, сте хазаин на Ден на приятелите или просто търсите способи да прегърнете есенния дух, ноември предлага обилие от кулинарни благоприятни условия. В тази публикация ще разгледаме някои вкусни хрумвания, които да вдъхновят вашето меню за ноември.

Класика за Деня на благодарността през ноември

Звездното събитие на ноември безспорно е Денят на благодарността. Централно място заемат обичайни ястия като печена пуйка, заряд, картофено пюре, сос от червени боровинки и тиквен къс. Въпреки че доста фамилии имат своите одобрени от времето предписания, това също е опция да експериментирате с нови обрати на тези класики. Помислете за прибавяне на неповторима рецепта за заряд със съставки като кестени, ябълки или диви гъби. Или пробвайте ръката си с лютеница с подправки от червени боровинки за изострен привкус на обичайния сос от червени боровинки.

Есенни зеленчуци ноември

 Кулинарни изкушения, подобаващи за ноември

Ноември е сезонът на обилие от есенни зеленчуци. Печена маслена тиква, брюкселско зеле, сладки картофи и цвекло за цветна и питателна гарнитура. Стрийка балсамова глазура или кленов сироп може да издигне тези зеленчуци до друго равнище на усет. Освен това пробвайте да извършите изобилна зеленчукова чорба със сезонни артикули, с цел да ви стопли в студените вечери.

Уютни удобни храни

Ноември е синоним на удобна храна. Отдайте се на ястия като мак със сирене, пайове, чили или кремообразни ризото. Тези топли и засищащи ястия са идеални за прегръщане на уютните страсти на есента. Можете също по този начин да разгледате интернационалните разновидности за удобна храна като френска лучена чорба или италианска лазаня, с цел да добавите многообразие към менюто си за ноември.

Обилни ноемврийски яхнии и супи

С рухването на температурите изобилна яхния или чорба стават мечтано допълнение към вашия кулинарен репертоар за ноември. Опитайте да приготвите богата телешка яхния, пикантно пиле и кнедли или вегетарианска чорба от леща. Тези чудеса в една тенджера са освен вкусни, само че и лесни за подготвяне на огромни партиди, което ги прави идеални за останки през цялата седмица.

Сезонни десерти

Ноември е идеалното време за печене на сладки изкушения, които честват усетите на есента. Пайове с ябълки и круши, сладкиши с подправки и тарти с пекан са известен избор. За поврат експериментирайте с прибавяне на топли подправки като канела, индийско орехче и карамфил към вашите десертни предписания. Не забравяйте да ги залеете с топка прясно разрушена сметана или топка ванилов сладолед.

Коктейли на тематика беритба

 Кулинарни изкушения, подобаващи за месец ноември

За тези, които обичат добър коктейл, помислете за приготвянето на питиета, които акцентират сезонните съставки. Ябълков сайдер, алена боровинка и подправки като канела и карамфил могат да се употребяват за основаване на вкусни есенни коктейли.

Насладете се на локални артикули

Ноември е отлично време да подкрепите локалните фермери и да разгледате пазарите на фермерите за пресни, сезонни артикули. Запасете се с ябълки, круши, тикви и други локални специалитети. Тези пресни съставки могат да вдъхновят вашите кулинарни творения и да прибавят нотка от фермата към масата към вашите есенни ястия.

Ноември предлага обилие от кулинарни благоприятни условия, да се насладите на усетите на есента и да отпразнувате сезона с вкусни ястия. Независимо дали подготвяте празник за Деня на благодарността, организирате уютно събиране или просто се наслаждавате на тиха храна вкъщи, тези кулинарни хрумвания ще ви оказват помощ да се възползвате оптимално от това прелестно време от годината. Така че, сложете престилката си, запалете печката и прегърнете топлината и усетите, които ноември може да предложи.

Вижте още:

- Основни артикули за месец ноември;

- Ноемврийски зеленчуци на трапезата;

- Билките на есента - време е за събиране на диви плодове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР