Докато американските сенатори заплашват Русия с нови санкции, включително и

...
Докато американските сенатори заплашват Русия с нови санкции, включително и
Коментари Харесай

САЩ плаши Русия със санкции, но е най-големият купувач на нефта ѝ

Докато американските сенатори заплашват Русия с нови наказания, в това число и поради, Съединени американски щати се трансфораха в най-големия вносител на съветски петрол. Според изданието The National Interest, известно с републиканските си възгледи, това е демонстрация на двуличие, написа БГНЕС.

Съединените щати са станали най-големият покупател на съветски петрол – те са закупили 12% от общия експорт на нефт от Русия. Става въпрос за директни доставки, които се употребяват от американските рафинерии.

Изданието цитира данни от Агенцията за енергийна информация на Съединени американски щати, съгласно които през първата половина на 2020 година са импортирани 9,3 млн. барела недопечен нефт, което е най-голямото количество, импортирано през последните 16 години.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Сривът в цената на петрола стана неминуем, а намаляването н...

Причината е, че доста рафинерии, ситуирани по крайбрежието на Мексиканския залив, употребяват недопечен петрол с огромна централизация на сяра, какъвто са внасяли по-рано от Венецуела. Заради глобите по отношение на Каракас този нефт към този момент няма по какъв начин да бъде доставян. Тъй като доста рафинерии в Съединени американски щати употребяват каталитичен крекинг, нефтът с ниско наличие на сяра, който Съединени американски щати добиват с фракинг технологии, не е подобаващ аз тях.

Освен това е най-конкурентен от позиция на цена и транспортни разноски.

Според анализаторите американските нефтени компании и търговци би трябвало да престанат да купуват съветски петрол, да се запазят стратегическите ползи на страната и да се вземе поради по-широкият подтекст на световната борба сред Съединени американски щати и Русия.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР