Доха. Турция, Русия и Катар подкрепят териториалната цялост на Сирия

...
Доха. Турция, Русия и Катар подкрепят териториалната цялост на Сирия
Коментари Харесай

“Анадолска агенция“: Турция, Русия и Катар поддържат целостта на Сирия

Доха. Турция, Русия и Катар поддържат териториалната целокупност на Сирия и се опълчват на всевъзможни прояви на фракционизъм в тази страна, предава “Анадолската организация “

Това съобщи ръководителят на турската дипломация Мевлют Чавушоглу, разяснявайки резултатите от тристранната среща с външните министри на Русия и Катар Сергей Лавров и Мохамед бин Абдел Рахман Ал Тани в четвъртък в Доха.

Според Чавушоглу терористите от ПКК и сирийската им издънка – Отрядите за национална самозащита (ОНС) не престават да заплашват цивилното население в Северна Сирия, като правят военни закононарушения в тази страна. „ Само през последните два месеца повече от 25 цивилни сирийци станаха жертви на набези от бойци от ПКК / Общински народен съвет, “ сподели турският министър.

Турция ще продължи да поддържа целостта на Сирия, да пази цивилното население на тази страна и да се бори против терористични структури, сподели министърът.

„ За страдание спорът в Сирия продължава 10 години. Негативното влияние на сирийската рецесия визира целия район. Противоречията се основават на игнориране на законните претенции на сирийския народ “, сподели турският министър.

Чавушоглу сподели, че през днешния ден над 6,5 милиона сирийци са отвън границите на Сирия, 3,6 милиона от които са намерили леговище в Турция. Според Организация на обединените нации 13,4 милиона сирийци се нуждаят от помощ.

„ Заедно с поддръжката на сирийския режим, арабските страни и интернационалната общественост, би трябвало да се обърне внимание непосредствено на сирийския народ. Това ще помогне за възстановяване на филантропичната обстановка на място “, сподели министърът.

Чавушоглу означи смисъла на тристранния механизъм на взаимоотношение за разрешаване на сирийския спор. " Консултациите с външните министерства на Турция, Русия и Катар ще продължат ", увери турският министър.

Външният министър изясни, че идващият кръг от договаряния за Сирия във формат Турция-Русия-Катар ще се организира в Турция. След това сходна среща ще се състои в Русия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР