Договорихме защита на инвестициите със Северна Македония. Това заяви в

...
Договорихме защита на инвестициите със Северна Македония. Това заяви в
Коментари Харесай

Лорер с важна новина от Скопие за инвеститорите

Договорихме отбрана на вложенията със Северна Македония. Това съобщи в Скопие след първото съвещание на работна група стопанска система, търговия и нововъведения сред България и Република Северна Македония министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, който дружно с министъра на финансите в държавното управление на РСМ Фатмир Бесими съпредседателства срещата.На съвещанието присъединяване взеха още министър председателят на РСМ Димитър Ковачевски и заместник-министър ръководителят Фатмир Битики.

" Една извънредно значима тематика, която подкрепихме през днешния ден, е механизъм за бистрота на вложенията. Чрез него всеки един български вложител в Република Северна Македония, както и всеки един македонски вложител в България, ще има опция при най-малкото подозрение по отношение на дискриминация или неравно отнасяне от страна на локални и централни управляващи, да подаде сигнал, който ще бъде забележим до най-високото политическо равнище. Този механизъм цели да обезпечи гладката работа на всеки вложител от двете страни на границата ", разясни Лорер.

Министърът уточни, че през идващия месец работни групи ще работят интензивно за възстановяване средата за вложенията. По думите му ще бъдат основани работни групи по тематиките за земеделието, както и по тематиката за хармонизация в икономическите стандарти от двете страни.

Обсъдено беше още взаимоотношение сред двете страни за финансиране на компании в предпочитани браншове от съвместен интерес, както и взаимни капиталови начинания с Фонд управител на финансови принадлежности.

На съвещанието от българска страна участваха още Андрей Цеков, заместник-министър на финансите, и Атанас Добрев, заместник-министър на земеделието, както и министърът на стопанската система на РСМ Крешник Бектеши, представители на Изпълнителна организация за поощряване на дребни и междинни предприятия, Българска банка за развиване и Фонд Мениджър финансови принадлежности.

След съвещанието на работната група министър Даниел Лорер и министър Фатмир Бесими откриха Бизнес конгрес с присъединяване на представители на български и македонски търговски камари и браншови организации.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР