Договорът за закупуване на Ф-16 е претърпял четири изменения, заяви

...
Договорът за закупуване на Ф-16 е претърпял четири изменения, заяви
Коментари Харесай

Генчовска: Договорът за Ф-16 претърпял четири изменения, текстовете не са предадедни в МВнР

Договорът за закупуване на Ф-16 е претърпял четири промени, съобщи по време на парламентарния надзор министърът на външните работи Теодора Генчовска.

Тя отговори на въпрос на народния представител Николай Дренчев ( " Възраждане " ) по отношение на контракт за покупка на самолетите Ф-16 и съпътстващо въоръжение, предава Българска телеграфна агенция.

В отговора си министърът акцентира, че към сегашния миг се извършва десетгодишна пътна карта за съдействие сред България и Съединени американски щати в региона на защитата, подписана през октомври 2020 година Генчовска напомни, че през 2019 година България е пристъпила към подписване на седем интернационалните контракта със Съединени американски щати по отношение на закупуване на бойни самолети Ф-16. Всички тези контракти са утвърдени от Народното събрание, в легислатурата на Министерство на защитата, добави министърът.

Теодора Генчовска изясни, че договорът за закупуване и поддръжка на самолетите Ф-16 и обвързвана с тях поддръжка към сегашния миг е претъпял четири промени. Оригиналните текстове на тези промени не са предадени на Министерството на външните работи, сподели министър Генчовска.

Министърът уточни, че по информация на Министерство на защитата, броят на ракетите, които са закупени, е 15 и добави, че договорът за закупуване на Sidewinder AIM 9X Блок II ракети също ще претърпи изменение.

Към момента не разполагаме с информация дали изменението е влезнало в действие, неговият автентичен текст също по този начин не е показан в Министерство на външните работи, разясни Генчовска.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР