Договорът за приятелство между България и Северна Македония и неговата

...
Договорът за приятелство между България и Северна Македония и неговата
Коментари Харесай

Каракачанов предупреди Скопие преди решаващата среща на ЕС

Договорът за другарство сред България и Северна Македония и неговата съществена и най-важна точка - Общата история, не се извършва, установи водачът на Вътрешна македонска революционна организация, вицепремиер министър на защитата Красимир Каракачанов в просторен коментар, качен на персоналната му страница във Фейсбек.

Публикацията му е наяве предизвестие към Скопие преди съвещанието на Европейския съвет на 17 октомври, когато се чака водачите на Европейски Съюз да вземат решение за начало на договаряния за участие на Северна Македония и Албания в Европейски Съюз.

В края на коментара си Каракачанов декларира:

" Днес ясно мога да установявам дълбокото си отчаяние, че Договорът за другарство и неговата съществена и най-важна точка - Общата история, не е изпълнен, не се извършва и няма индикации за неговото осъществяване. Подписването и осъществяването на този Договор бе изискването за безрезервната поддръжка от страна на България за Македония за участието ѝ в НАТО и Европейски Съюз. Благодарение на този Договор и нашата поддръжка Република Северна Македония ще стане напълно скоро член на НАТО. Нашата поддръжка беше в задатък, без резултати по връзки на Договора. Подадохме рака и бяхме излъгани.

Затова още веднъж дублирам – единствено след дни, на 17 октомври, следва Европейски съвет, на който България би трябвало да реши дали да поддържа Македония, с цел да ѝ бъде дадена дата за начало на договаряния за участие в Европейски Съюз. Това решение зависи както от всички страни членки, по този начин и от всяка от тях поотделно. Решението ще се вземе единствено с безусловно болшинство. Дори и единствено една страна да бъде срещу, решение не може да бъде взето. Както беше ясно декларирано от премиера Борисов по време на формалното му посещаване в Скопие на 1 август тази година, България ще продължи да поддържа Македония единствено при резултат на Комисията дотогава. Този доброжелателен съвет явно не бе послушан, а бе посрещнат с подигравка и насмешка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР