Договорът за добросъседство с Македония влиза за ратификация в Народното

...
Договорът за добросъседство с Македония влиза за ратификация в Народното
Коментари Харесай

Ратифицираме договора с Македония идната седмица

Договорът за добросъседство с Македония влиза за ратификация в Народното събрание идната седмица. Това заяви министърът на външните работи Екатерина Захариева по време на полемика за европейското бъдеще на Западните Балкани.

Пред депутатите от две парламентарни комисии - по външна политика и по европейски въпроси, тя бе безапелационна, че интеграцията на прилежащите страни е приоритет за Българското председателство.

"Ако мога да направя прилика с една къща, колкото и прелестна да е тя, в случай че се намира в незадоволително постоянна и сигурна община, то България в никакъв случай няма да е задоволително постоянна и просперираща, в случай че нашите съседи не са такива и не са членове на демократичното семейство, каквито сме ние ", съобщи тя, представена от БНР.

Захариева уточни, че тематиката "Западни Балкани " е доста по-дългосрочна и не се изчерпва единствено с шестте месеца на нашето председателство и с подготовката преди него.

"Има ангажимент и на други ръководи да продължат фокуса върху европейската вероятност и интеграция на Западните Балкани ", сподели Захариева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР