Доброволци запретнаха ръкави и почистиха буренясал двор в столично училище.Високи

...
Доброволци запретнаха ръкави и почистиха буренясал двор в столично училище.Високи
Коментари Харесай

Ученици показаха добър пример на всички СНИМКИ

Доброволци запретнаха ръкави и почистиха тревясал двор в столично учебно заведение.

Високи треви, които са прорязали бетона на двор и самоуверено са се устремили към небето - леко плашеща беше гледката в двора на 36 СУ " Максим Горки ", намиращо се на територията на жилищен регион " Красно село " в София.

Само преди ден отразихме в материал ужасяващата панорама от учебното заведение, а през днешния ден пристигна и добра вест - дворът към този момент е измит от доброволци.

" След като видях фрапиращите фотоси от дворa на 36-то СУ " Максим Горки ", взех решение да не заставам безразличен. ", написа Цанко Донков, който е администатор на групата " Район Красно село – разпоредителност и решения за бъдещето ".

" Очевидно беше, че нашето учебно заведение имаше потребност от помощ. ", добавя още Донков.

Той, дружно с негов добър другар, шефа на учебното заведение - госпожа Светла Нотева и работещи в учебното заведение, са окосили избуялата трева, почистили са натрупалите се с времето отпадъци и са напръскали двора с препарат, с цел да се предотврати повторната поява на бурени. А със съдействието на Столичния инспекторат тревата и бурените са извозени отвън територията на учебното заведение - там където им е мястото.



" Едно от отличителните преимущества на регион " Красно село " е, че до преди време осигуряваше спокойна и чиста среда за нашите деца. Лека бавно това ще се възвърне и още веднъж регионът ни ще стане на един хубав, чист, подреден и спретнат. Такъв, в който да порастват, да учат и да играят децата на нашия регион! Затова е извънредно значимо те да се усещат също толкоз добре и в учебно заведение - мястото, където получават своя старт в живота. ", безапелационен е Цанко.

Младият мъж счита, че от районната администрация също би трябвало да поставят грижи и да отдават сърце и душа за всичко това. " Но уви! Е, за това пък сме ние! ВСИЧКИ #ЗАЕДНО! Или както е в оня филм - " ЕДИН ЗА ВСИЧКИ. ВСИЧКИ ЗА ЕДИН! " ", написа той.

Цанко трогна с вдъхновяващата си постъпка и получи доста поздравления.



Снимки: Цанко Донков / Facebook
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР