Всички сме чували за риба копърка. Но защо някои водачи

...
Всички сме чували за риба копърка. Но защо някои водачи
Коментари Харесай

За няма и 4 км: Копърка в Пловдив поиска от жена 34 лв.

Всички сме чували за риба копърка. Но за какво някои водачи на таксиметрови коли от време на време се назовават по този начин. Според речника на българския диалект – „ копърка “ е подправено такси, което „ завлича “ клинтите си, най-вече чужденци на летището.

„ Познават се по особеното име и телефон, който постоянно се разграничава от същинския с 1 цифра. Разчитат на туристи и хора от дребни градове, които не знаят за тях, а също и на незабавни случаи и пияни хора. Въртят се на основни места, “ гласи още описанието.

За поредна такава обстановка алармира жена в Пловдив. Тя се е качила в транспортното средство от стоянка против хотел „ Рамада “ (бивш Тримонциум), в посока гара „ Филипово “. За пропътуваните километри водачът е изискал от пътничката 35 лв.. Тя споделя, че и различен път се е налагало да употребява такси по този маршрут, само че не е плащала повече от 10 лв..

Проверка на GlasNews.bg откри, че дистанцията от точка А до точка Б е към 3,6 километра, при тарива от 1,10 лева дневна цена за километър.

Вижте цялата история, споделена в мрежата от пострадалата:

„ Здравейте, пиша със сигнал за безусловно неточен таксиметров водач. Кара на извънредно висока цена, макар, че на предното стъкло е маркирано 1.10 на км. Колата мръсна, седалките скъсани, мирише неприятно.

От спирката на Тримонциум до гара Филипово ми изиска 34 лв.. Пътувахме към 12-15 минути. Останах втрещена, защото по същия маршрут по-рано различен таксиметров водач ми взема единствено 9 лв.?

С усмивка ми изясни, че горивото е увеличено и на светофарите е имало изчакване, а другите таксита били електрички. Казах, че няма да му дам толкоз пари и предложих да звънна на полицията, след което ми изиска 25лева.  Оставих 20 лв. и потеглих. Никаква записка. Не съм от Пловдив, и се надявам този пост да е в интерес на някой. Бъдете здрави. “

„ Това е копърка. Просто не си ги хващайте по стоянките, а се обаждайте за поръчки, “ поучават я пловдивчани.

„ Таксито беше на стоянката, а аз бързах да хвана влака и по тази причина нито видях какво такси е, нито коя компания, “ отговори тя.

„ Не е на компания. Копърка, която можеш да хванеш от всяка една стоянка. Затова в никакъв случай не се хваща такси от стоянки, пред хотели и сходни, “ написа различен.

„ Попаднала си на “копърка ”! В такива случаи се звъни на 112 и искаш да те свържат с ДАИ, те управляват такситата! През това време отказваш да му дадеш, каквито и да е пари. “

Преди време ви разказахме и за различен сходен случай. Припомнете си:

Снимка: Nadezhda Pavlova-Runcheva 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР