Добрият секс укрепва връзката и благодарение на него човек се

...
Добрият секс укрепва връзката и благодарение на него човек се
Коментари Харесай

Сексът е мощен инструмент за ...

Добрият секс укрепва връзката и с помощта на него човек се усеща необходим. Най-често за чувството за цялостно благополучие и позитивен взор върху света не ни доближава точно това. Сексуалните прекарвания са извънредно значими за нашето здраве и могат да се трансфорат в антикризисен инструмент. Какви изгоди още има от секса, споделя Изабелла Вит-Косовска в списание Newsweek Polska, представено от trafficnews.bg.

След прекрасен секс се усещаме отпуснати като след релаксираща гимнастика, масаж или сауна. Страховете ни напущат, покачва се самочувствието, ускорява се чувството за вътрешно благоденствие и сияем.
Как сексът защищава човек от напрежението?
Това е резултат от действието на няколко фактора, а процесът стартира с феромоните, т.е. с аромата на колегата. След това идва ред на хормоните, като преди всичко са фенилетиламин, е виновен за пристрастеността, и окситоцин, който основава възприятието на обвързаност (към сътрудник или дете). Така наподобява нашият любовен коктейл.

Интимната непосредственост може да се трансформира в наш персонален инструмент против рецесията, защото ни разрешава да преодолеем последствията от напрежението. Изследователи от университета в Цюрих са измерили равнището на кортизол при 51 двойки и са ги сравнили с резултатите от прекараното дружно време. Най-ниското равнище на кортизол е записано при хората, които са имат повече физически контакт (държат се за ръце или вършат секс). Установено е, че близостта основава самобитна отбрана от напрежението, в това число на работното място.

Затова не е за чудене, че в прогресивната Швеция, където отделят особено внимание на виталния баланс и душевното равновесие, общинският консултант на градчето Евертурнео Ерик Мускос е предложил на всички работещи да се даде по един час платена отмора, с цел да могат да се приберат у дома и … да вършат секс с сътрудниците си. Политикът счита, че това ще помогне за заздравяването на отношението сред хората. Предложението въпреки всичко било отклонено.
Сексът е мощен инструмент и има голям капацитет в региона на построяването на връзки, твърди Беата Врубел от медицинския университет в Силезия.

Това не е обособен акт самичък по себе си, а част от нашето всекидневие: подготовката за него се прави 24 часа в денонощието. Всички детайли на връзката би трябвало да бъдат хармонично комбинирани, преди всичко, би трябвало да си позволите да се наслаждавате на връзката. Процесът на интимно доближаване може да включва усмивка, сексуален диалог, масаж, поглаждане, глезене, всичко, което доставя наслаждение. Нашите сетива са настроени към полови прекарвания, към взаимоотношение с различен човек, когато възникне увлечение, изяснява сексологът.

Нарушеното полово увлечение е доста сериозен проблем, а главната причина за него е хроничният стрес и нарасналото количество кортизол.

Стресът понижава привличането, само че в случай че успеем последователно да отпуснем тялото, мозъкът също ще се отпусне.

Учените са открили, че в организма на хората, които отделят повече време за обятия и целувки, понижава хормонът на стрес. Много постоянно е от голяма важност просто хората да бъдат един до различен и да покажат поддръжка. Чувството за тревога понижава дори при елементарен диалог. Всички тези дейности не водят наложително до сексуален акт, само че когато описваме за своите потребности, построяваме доверие и вършим връзките по-близки.

Сексуалните прекарвания са доста значими за здравето на хората. Сексът усилва равнището на съществени антитела в организма. Ако човек прави секс най-малко един път седмично, равнището на имуноглобулин А се усилва с 30 %. Той пази организма от вируси и патогенни бактерии, прави човек по резистентен против инфекции. Сексът оказва помощ за понижаване на кръвното налягане и оказва помощ за развиването на разнообразни типове мускули.
Какво провокира сексът?
На първо място понижава артериалното налягане, смъква равнището на стрес и тревога, покачва равнището на значими антитела, укрепва имунитета, оказва позитивно влияние върху сърцето, оказва помощ да се изгорят калориите, усъвършенства качеството на съня и мозъчната активност, облекчава болките, оказва помощ за развиването на разнообразни групи мускули.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР