Добрич. Възпитаници на Иновативна гимназия Райко Цончев“ в Добрич участваха

...
Добрич. Възпитаници на Иновативна гимназия Райко Цончев“ в Добрич участваха
Коментари Харесай

Възпитаници на Иновативна гимназия „Райко Цончев“ в Добрич участваха в мобилност по проект „Творческо и активно образование – тяло, ум, дух“

Добрич. Възпитаници на Иновативна гимназия „ Райко Цончев “ в Добрич участваха в подвижност по план „ Творческо и интензивно обучение – тяло, разум, дух “, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Проектът е по стратегия „ Еразъм+ “. Домакин на работната среща е бил турският град Назили. Проектът е част от КД2 планове за „ Сътрудничество за нововъведения и продан на положителни практики “ и планове за „ Стратегически партньорства “ в отговор на обстановката с COVID-19 “, бранш „ Училищно обучение “ (КД 227). Мобилността е била под наслов „ Движението покачва качеството на живот “ и е била ориентирана към действия, свързани със запознаване на участниците с изгодите от ежедневното придвижване и здравословното хранене, обосноваване за спорт посредством присъединяване в разнообразни спортни игри и срещи с изявени спортисти, насоки за здравословно хранене посредством включване на повече плодове в режима на хранене, превозване на време измежду природата посредством образуване на поход и спортни и арт действия на плажа. Програмата за участниците, направена от домакините Nazilli Science High School е включвала работилница за основаване на постери, брошури и 2D анимация посредством ITC технологии (DigiCel FlipBook, Toon Boom Harmony), работилница за запознаване с тънкостите на фотографията, посещаване на локална плантация за ягоди и запознаване с компликациите, съпътстващи това начинание, посещаване на спортния център в Назили, където участниците са участвали на демонстрации на разнообразни спортове – тренировки по волейбол, бойни изкуства и други, арт урок навън, визити на обекти, включени в листата на ЮНЕСКО и разширение на познанията за международната просвета и завещание – разходка с локален екскурзовод из античния град Afrodisias Museum в Денизли и Памуккале, посещаване в Археологическия музей в Айдън; разходка до градовете Шириндже и Ефес, изобретателна арт работилница на плажа на Кушадасъ, където участниците рисуваха и играха плажен волейбол; презентация за здравословното хранене от локален нутриционист и други.
„ Творческо и интензивно обучение – тяло, разум, дух “ е стратегическо партньорство сред шест учебни заведения от пет страни - Румъния, Италия, Турция, Чехия и България, което е почнало при започване на март предходната година, с дълготрайност 24 месеца. Координатор на плана е Liceul cu Program Sportiv Cetate от Румъния.

Жулиета НИКОЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР