Добрич. Възпитаници на Иновативна гимназия Райко Цончев“ в Добрич са

...
Добрич. Възпитаници на Иновативна гимназия Райко Цончев“ в Добрич са
Коментари Харесай

Възпитаници на Иновативна гимназия „Райко Цончев“ в Добрич са отличени на национално състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства

Добрич. Възпитаници на Иновативна гимназия „ Райко Цончев “ в Добрич са отличени на национално съревнование по осведомителни технологии (ИТ), информатика и образни изкуства. Това заяви доктор Маргарита Христова, шеф на ЧПГТП „ Райко Цончев “, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна .

В началото на месеца град Девин е бил хазаин на националното съревнование „ Аз мога тук и в този момент “. То дава опция на възпитаници от цялата страна да покажат своите умения в региона на осведомителните технологии, информатиката и образните изкуства. Участвали са близо 300 младежи от страната. Отборът на ЧПГ „ Райко Цончев “ е бил предвождан от Александир Кишишев, учител по ИТ в учебното заведение, и е включвал възпитаници от 8-ми, 9-ти и 12-ти клас – Самуил Василев и Христо Ташев, Лилия Димитрова, Тихомир Делиев и Дарен Стоянов.

Представянето на петимата е повече от почтено, показват от управлението на гимназията. Дарен Стоянов е класиран на II-ро място в категория „ Видеоклип “, като е работил по сложната тематика „ Кръв и гуми “. Лилия Димитрова е завоювала III-то място в категория „ Презентация “, а Самуил Василев е в топ 10 с 8-мото си място в категория „ Фотография “. За Дарен това е следващото огромно самопризнание. Заради оценки от национални състезания дванадесетокласникът е признат за студент в няколко университета без полагане на изпити.

За Лилия и Самуил това са първи оценки в региона, само че признанията са единствено началото. Преподавателите им виждат в тях огромен капацитет и имат вяра, че успехите занапред предстоят. Шансовете за награди на Тихомир Делиев и Христо Ташев са били извънредно огромни, тъй като и двамата са създали артикули с високо качество, само че по думите на Александър Кишишев и двамата са били ощетени. „ Нямаше по какъв начин да ни присъдят всички награди “, споделя учителят.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР