Добрич. Образователният медиатор Мира Кирилова е отличена за своята работа

...
Добрич. Образователният медиатор Мира Кирилова е отличена за своята работа
Коментари Харесай

Образователният медиатор Мира Кирилова е отличена за своята работа с ромската общност в добруджанското село Победа

Добрич. Образователният посредник Мира Кирилова е отличена за своята работа с ромската общественост в добруджанското село Победа. Това заяви Красимира Николова, специалист „ Връзки с обществеността “ в Община Добричка, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна .

Плакет и грамота, връчени персонално от кмета Соня Георгиева, са самопризнание за изключителната безрезервност на Мира Кирилова при консолидираното на ромската общественост и ежедневната й отдаденост в работата за приобщаване на ромските деца в община Добричка.

На срещата с кмета Соня Георгиева са разисквани проблеми с образованието на ромските деца, като привличането им в детски градини и учебни заведения и постоянното посещаване на образователните часове. За дейната си активност за консолидираното на ромската общественост в община Добричка, през тази година Мира Кирилова е номинирана за огромната премия „ Образователен посредник на годината “ на Центъра за междуетнически разговор и приемливост „ Амалипе “. Мира Кирилова е измежду петте финалисти в България, оповестени от ромската организация, ангажирана с проблемите на ромите в българското общество.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР