Добрич. Народно читалище Йордан Йовков – 1870 година“ и през

...
Добрич. Народно читалище Йордан Йовков – 1870 година“ и през
Коментари Харесай

Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ и през 2021 година има готовност да разкрие традиционния си Летен детски център „Млад възрожденец“

Добрич. Народно читалище „ Йордан Йовков – 1870 година “ и през 2021 година има подготвеност да разкрие обичайния си Летен детски център „ Млад възрожденец “. Това заяви Димитър Стефанов, специалист „ Връзки с обществеността “ в читалището, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна .

Летният детски център е за деца от 6 до 12 години. Той ще работи при прецизно съблюдаване на санитарно-хигиенните условия, постановени от Министерство на здравеопазването. В взаимозависимост от броя на претендентите Центърът може да обособи две групи от по 10 деца и ще отваря порти всеки работен ден от 07.30 до 17.30 ч. Децата ще се позволяват след прекосяване през утринен филтър (измерване на телесната температура с отдалечен термометър и инспекция на общото им здравословно състояние). Няма да се одобряват деца с очевидно влошен здравен статус и температура над 37 градуса.

Програмата ще бъде насочена към ваканционните модули за занимания по ползи на Министерството на образованието. Както подсказва името на Центъра, „ Младите възрожденци “, и тази година поетапно ще бъдат запознавани с значими за българското Възраждане имена, също по този начин ще имат опция да посетят техни монументи на територията на Добрич и региона. Читалището ще провежда визити в постройката на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и Художествената изложба, среща с представител на бранш „ Пътна полиция “ при Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Добрич, тематични просветителни беседи в БЧК и доста други. Като неразривна част от дейностите на читалището децата от Летния детски център ще имат шанса да се допрян и до духовността, която твори през годините нашата неповторима културна институция.

Летният детски център „ Млад възрожденец “ ще бъде отворен от 2 юни до 14 септември 2021 година и ще започва, незабавно откакто двете групи по 10 участника бъдат запълнени. Децата ще се хранят три пъти на ден, като цената за изхранването не влиза в месечната такса. Всеки, който желае повече информация, може да получи такава на телефон 058/603 531, както и на място в постройката на читалището.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР