Добрич. Младежкият център в Добрич представя в Зала 3 фотодокументална

...
Добрич. Младежкият център в Добрич представя в Зала 3 фотодокументална
Коментари Харесай

Младежкият център в Добрич представя фотоизложба, посветена на 149 години от гибелта на Васил Левски

Добрич. Младежкият център в Добрич показва в Зала 3 фотодокументална галерия, отдадена на 149 години от гибелта на Васил Левски, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Постерите са предоставени от Национален музей „ Васил Левски “ в град Карлово. 19 каширани табла показват част от житейския път на революционера Васил Левски. Посетителите на изложбата ще имат опция да проследят детството, фамилната среда и революционната активност. Експозицията е допълнена от снимки на картини и монументални монументи, отдадени на Апостола на свободата. „ При нас тази галерия не е гостувала.

Надяваме се тя да провокира вниманието и интереса освен на младежите в Добрич, само че и на всички останали, които могат да я прегледат в Младежкия център от 18 февруари доникъде на месец март “, сподели Силвия Венелинова, юношески служащ в Центъра. Друга самодейност на екипа му е в границите на поредицата от мотивационни срещи и неофициални образования. Тази година ще се проведат мотивационни срещи под наслов „ Дела трябват, а не думи “.

Силвия Венелинова насочи думи на признателност към учебните заведения в града за положителното партньорство при образуване и осъществяване на такива мотивационни срещи, тъй като това спомага за разпространение на активността на Младежкия център. „ Нашата цел е не да разкажем нещо ново и нечувано за Васил Левски, а да обърнем внимание посредством разнообразни интерактивни способи към личността на Левски и да предизвикваме младежите да прочетат нещо за него.

Не ние да им сервира нещо, което всички знаят, а да предизвикваме желанието те да прочетат, да се разровят в архивите “, сподели Силвия Венелинова.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР