Добрич.Медици настояват за неотложни ремонти в сградите на здравните служби

...
Добрич.Медици настояват за неотложни ремонти в сградите на здравните служби
Коментари Харесай

Медици настояват за неотложни ремонти в сградите на здравните служби в пет села в област Добрич

Добрич. Медици упорстват за неотложни поправки в постройките на здравните служби в селата Стожер, Владимирово, Ведрина, Одърци и Победа в област Добрич. Това заяви Красимира Николова, основен специалист „ Връзки с обществеността “ в Община Добричка, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна .

Актуални проблеми, свързани със опазването на здравето в обитаемоте места в община Добричка, са разисквани на работна среща с общопрактикуващи лекари от обитаеми места на територията на Община Добричка. 112 366 лева са вложени в ремонтни действия в сградния фонд на здравните служби на територията на добруджанската община през последните две години. Това е съобщила кметът Соня Георгиева по време на срещата.

Предстои обмисляне на строително-монтажните действия, които ще бъдат осъществени през идната година. „ Здравеопазването е главен приоритет в Програмата за ръководство на Община Добричка за мандат 2019-2023 година Осигуряването на достъп до качествено опазване на здравето на живеещите на територията на Община Добричка ще бъде акцент и при подготовката на Бюджет‘2022. А градивният разговор с общопрактикуващите лекари е освен нужен, само че е от значително значение при реализирането на общинската политика в областта на опазването на здравето “, е декларирала кметът Соня Георгиева. На срещата е разисквана и концепцията за закупуване на кардиографи и хладилници за предпазване като част от подпомагането на здравните служби.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР