Добрич. Иновативна гимназия Райко Цончев“ в Добрич реализира проект Януари

...
Добрич. Иновативна гимназия Райко Цончев“ в Добрич реализира проект Януари
Коментари Харесай

Иновативна гимназия „Райко Цончев“ в Добрич реализира проект „Януари по радичковски“

Добрич. Иновативна гимназия „ Райко Цончев “ в Добрич осъществя план „ Януари по радичковски “ макар провокациите към пандемията и изискванията за образователна среда. Това заяви шефът на ЧПГТП доктор Маргарита Христова, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . „ През януари, с цел да е по радичковски, единадесетокласници от Гимназия „ Райко Цончев “ нагазиха лудата трева, вкусиха от паниката, погледнаха света от палубата на Ноевия ковчег, извървяха път към духовните Хималаи. Настроението не беше свирепо. Чухме Радичков, гласовете на позагубилите се врабчета и фрагменти от словото му - думи като жълтици.

Младежите припомниха Калиманица, споделиха размишления за човек и природа, за величието на народа и низостта на хлебарките, питахме се: „ Оти ручахме жабета? “. Докоснахме и другите с Радичков, с цел да осветим дворовете им “, описа доктор Христова. Екипът, осъществил плана, насочва думи на признателност към Република България „ Дора Габе “ за предоставените книги на Радичков от библиотечния фонд и към. Елена Коева-Юрченко, библиотечен експерт във ВУМК в Добрич, за съдействието.

Благодарности изричат възпитаници и преподаватели и на Драматичен спектакъл „ Йордан Йовков “ за предоставените фотоси и плакати от постановката на „ Януари “ на добричка сцена. Друга самодейност от този месец е изработването на Vision board. Изготвянето на макет на личен постер дава опция на учениците да показват задачите си за 2022 година и най-значимите си полезности. В рамките на месец се чака да бъде показана постерна галерия - резултатът от независимата им креативна активност по изработването на Vision board.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР