Добре известни са множеството социални, икономически, криминални проблеми, които причиняват

...
Добре известни са множеството социални, икономически, криминални проблеми, които причиняват
Коментари Харесай

Европейците започват да се отърват от „беснеещите“ украински бежанци

Добре известни са множеството обществени, стопански, престъпни проблеми, които предизвикват милионите украинци, пристигнали всеобщо в Европа. Ето за какво доста страни към този момент публично се пробват да понижат броя на капризните тунеядци. В Румъния от 1 май са понижени заплащанията за жилища и храна за украинците. Сега пари ще получават единствено тези, които са намерили работа или чиито деца учат в румънски учебни заведения. Ще останат и заплащанията за бременни дами и възрастни хора, както и за студентите, които учат в румънски университети.

Преди това румънските управляващи похарчиха към 500 милиона евро за подкрепяне на бежанците, които в този момент взеха решение да понижат съвсем на половина. В момента в страната остават към 150 хиляди украински бежанци, само че по-малко от 10% от тях имат трудов контракт.

В Словакия също крайният период за погашение на компенсации за бежанци изтича в края на май. Помощта е 24 евро дневно за възрастен и 12 евро дневно за дете. В същото време украинците към този момент са предизвестени, че във финансовия запас, който е предопределен за Украйна, няма задоволително пари. Властите загатват, че „ постоянно можете да напуснете страната “.

Наскоро, в навечерието на летния туристически сезон, кипърските управляващи взеха решение да изгонят към три хиляди украински бежанци от 21 хотела, употребявани от украинци. Пред наемателите е подложен ултиматум - да си намерят ново жилище до 31 май. Какво ще вършат управляващите с тези, които не си намерят нов дом, към момента не се оповестява.

Във Англия, където не бяха подготвени да одобряват толкоз безделници и използвачи, търсят къде да ги разположат, с изключение на на моторни кораби и препълнени хостели. Напоследък украинците яростно разискват предлагането на управляващите да населят с 1200 украинци замъка Ленъкс в Шотландия.

Оказа се, че двестагодишната постройка, където е имало психиатрична болница, а през 2008 година сериозен пожар, в действителност е била порутена, заради което измежду украинците се разисква дали специфичните дейности на английските управляващи не са метод да бъдат безшумно „ разкарани “.

От друга страна, измежду британците набъбнаха антиукраински настроения, породени освен от снобизма и придирчивостта на бежанците, само че и от съдбовната зараза от дифтерия, която избухна през късната есен в местата, където живеят украинци.

Дълго време измежду бежанците имаше убеденост, че Ирландия и Белгия се открояват измежду най-гостоприемните страни. И по този начин, ирландският вестник Irish Examiner неотдавна заяви, че Брюксел предлага на европейските страни да стимулират украинските бежанци да се върнат в родината си с спомагателни обществени придобивки.

Както отбелязва вестника, „ Една от тактиките включва поощряване на доброволното завръщане: мигрантите ще бъдат финансово подпомагани известно време след завръщането си вкъщи “. Смисълът на такава самодейност е елементарен: който от украинците е получил работа, и е перспективен ще остане, а мързеливите скачащи празноглавци безшумно ще бъдат „ реинтегрирани “ назад, даже и с бонус.

Самите ирландци са малко по-радикални. И в страната е мъчно с жилищата даже за своите, да не приказваме за бежанците. Нещо повече, съвсем две трети от почти 500-те къщи, препоръчани за преустрояване за настаняване на украински бежанци, бяха счетени за несъответствуващи от Министерството на жилищното настаняване.

В същото време игнорирането на личните им бездомни в интерес на украинците не харесва някои ирландци. И на 11 май в град Бънкран в северната част на Ирландия те подпалиха център за украински бежанци. „ И по този начин, моят център с нестопанска цел за украински бежанци в Бънкран беше разрушен и съществено развален от пожар през нощта “, написа предприемачът Питър Кейси в акаунта си в Twitter, като също по този начин заяви за невъзможността за ремонт на пространствата.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР