Добре известен е фактът, че повечето подправки са добри източници

...
Добре известен е фактът, че повечето подправки са добри източници
Коментари Харесай

Чаят от карамфил с много ползи за нашето здраве

Добре прочут е фактът, че множеството подправки са положителни източници на антиоксиданти. Карамфилът не е по-различен и несъмнено би трябвало да се класира измежду най-хубавите, в случай че не и на самия връх.

По своята същина, това е фалшификация с необятно приложение в азиатската и северноевропейската кухня. Карамфилът е извънредно богат на антиоксиданти. Повечето хора обаче като че ли не познават множеството изгоди за здравето, които има тази ароматна фалшификация.

Все още подценен в Западната билкова медицина, карамфилът се употребява единствено във водите за уста и за облекчение на зъбобол, макар че има надалеч по-полезни свойства върху човешкия организъм. Като асистент за храносмилането, той облекчава дискомфорта от газове и отичане на корема.

Карамфиловият чай е оценен като ефикасен за облекчение на гадене. Чаят се прави единствено с няколко капки масло от карамфил.

Той е също по този начин непокътнато във вековете средство против така наречен „ диария на пътешественика ”. Неговото спазмолитично деяние облекчава кашлицата и когато се ползва локално, облекчава мускулни конвулсии.

 Карамфил

Чаят от карамфил е прочут още, че има извънредно ефикасни противогъбични свойства и най-вероятно ще го намерите в листата на съставките, в случай че в миналото решите да си купите даден артикул за ликвидиране на чревния тракт.

Той е изпълнен с значими хранителни субстанции, като да вземем за пример манган, магнезий, калций, омега-3 мастни киселини, витамин К, фибри и витамин С. Неговият най-ценен съставен елемент се назовава евгенол и е предмет на многочислени проучвания.

Сушените пъпки на растението съдържат ароматни масла, които точно придават медицинските и кулинарните им свойства. Можете да си извършите запарка от карамфил, която има мощно антибактериално деяние.

За задачата счукайте няколко пъпки карамфил (колкото да напълните пликче за чай) и накиснете в гореща (но не вряща) вода и оставете да преседят 8-10 мин. От отварата става и чудесна натурална вода за уста.

Най-добри резултати обаче можете да постигнете с есенциално масло от карамфил. Нужни са ви единствено няколко капки, с цел да получите апетитен и благоуханен чай. Имайте поради, че горещата напитка не се предлага на дребни деца и бременни дами.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР