Добре е държавата и обществото да се научат да живеят

...
Добре е държавата и обществото да се научат да живеят
Коментари Харесай

Николай Василев твърдо против актуализация на бюджета

Добре е страната и обществото да се научат да живеят без актуализация на бюджета, тъй като по този начин има едно успокоение и последователност. Така беше в един интервал от 12 години - от 1997 година до 2009 година След това имаше редица актуализации на бюджета. В момента не се е случило нищо трагично и аз не виждам никаква потребност от актуализация на бюджета.

Това мнение изрази в предаването " Лице в лице " по БТВ икономическият специалист Николай Василев, който разяснява настоящата тематика би трябвало ли да има актуализация на бюджета. Припомняме, президентът Румен Радев и финансовият министър в оставка Кирил Ананиев влязоха в заточен спор по тематиката. Държавният глава настоя държавното управление в оставка да внесе актуализация на бюджета, до момента в който 45-ия парламент още работи. Той обаче получи отвод от министъра на финансите с думите, че всички разноски са финансово обезпечени.

" Бюджетът за 2021 година го нарекох " Мечо Пух ", тъй като за първи път имаше доста повече разходи преди изборите, а не след тях. Не мисля, че ще има съществени реформатори, които след изборите ще кажат - стопираме да харчим. Дори в противен случай, всеки изяснява по какъв начин още повече ще харчи. Дефицитът сега се усилва с 9 000 лв. на минута, което прави 13,7 млн. дневно или над 400 млн. на месец. Аз не подкрепях този бюджет и желая да видя политиците, които ще разгласят, че няма да харчат повече. Засега виждам тъкмо противоположното - всички желаят да харчат още повече и да има още по-голям недостиг и дълг ", безапелационен бе той.

" Цялата теза, че като харчи страната ще скочат приходите на хората и обществото ще забогатее е напълно погрешна. В България постоянно първо желаеме да подвигаме разноски, дефицити и заеми за неизвестно какво, което е безусловно неправилно. Когато една страна задлъжнее, постоянно потегля към финансови проблеми. Това значи повдигане на налозите и криза. За образец мога да дам Гърция, виждате какво се случва там в последните 10 години. Не желая България да потегля по този път ", приключи Николай Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР