Добра новина за распространението на коронавируса оповести за пръв път

...
Добра новина за распространението на коронавируса оповести за пръв път
Коментари Харесай

Витанов с добра и лоша новина. Какви са

Добра вест за распространението на ковид оповести за пръв път от доста време насам проф. Николай Витанов. Ето какво написа математикът във фейсбук:

" Параметрите в моделите за предсказание на обстановката започваха да понижават. С други думи в идващите 4 дни не се чака по-нататъшно ускорение на утежняването на обстановката.

То ускорение на утежняването не се чака, само че утежняването си е тук. Нещата не са добре. Базовото репродуктивно число през днешния ден е малко над 1.3 - ден осми подред. Очакванията са да падне под 1.3.

Мотаенето към 1.3 обаче значи, че здравната система няма да може да си отдъхне. Очакванията тук са броят на дейните случаи да продължи да пораства и да почни да наближава доста цифрата, за което ви запитвам, а то е 100 000.

Такова натоварване до момента не е било. Технически видяно - здравната система е претрупана. Ако не беше претрупано, нямаше да се разкриват нови кревати.

Очаква се да има продължаващ напор от нуждаещи се от болнично лекуване и от интензивно такова. Този напор няма да бъде регистриран от статистиката, защото просто няма толкоз кревати

Смъртността се чака да е висока най-малко още 2 седмици - т.е. най-малко доникъде на ноември. Там някъде ще разберем дали ще излезем от Долината на рева или ще продължим да сме в нея и във втората половина на ноември.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР