До три семейства на Коледа. Не се събирайте повече, моля

...
До три семейства на Коледа. Не се събирайте повече, моля
Коментари Харесай

Кантарджиев: До 3 семейства на Коледа

До три фамилии на Коледа. Не се събирайте повече, апелирам ви. Този апел насочи проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Центъра за заразни и паразитни заболявания в изявление за бТВ. Според него с наложените сега ограничения на Коледа към този момент би трябвало да имаме положителни резултати, само че все пак би трябвало не би трябвало да се струпваме на едно място.

До края на този месец и идващия месец ще имаме достъп до първата фаза на имунизациите, заяви професорът. И прикани хората да се интересуват от квалификацията на специалистите, които дават мнение. Някой като се изцепи, че няма да се имунизира и още 20 хиляди души ще кажат, че щом той няма, значи и те няма да се имунизират ", сподели Кантарджиев. И съобщи, че самият той ще е от първите, които ще се имунизират.

" На българския народ би трябвало да се изясни какви ваксини се чакат. Това е една солидарна политика на Европейска комисия. Когато немският жител има достъп до ваксини, тогава и българският жител ще има. Истинският немски жител към момента слуша лекарите си, защото имат опит, а не какво споделя някой си молекурялен епидемолог. Първо питайте каква е квалификацията. Ако мен ме карате да приказвам за дамска мода, няма да съм специалист ", съобщи специалистът.

Проф. Кантарджиев заяви още, че от 14 ноември имаме малко плато и понижават случаите. В София случаите са към 25% по-малко. Но, в случай че хората ще се втурват в мола на 21-ви декември, картината няма да се промени, сподели Кантарджиев. И добави: Нека най-малко да се втурват с маски.

Проф. Кантарджиев показа и огромното благополучие, сполетяло го в последните дни: " Тодор Веселов Кантарджиев се споделя внукът ми. Няма такова благополучие. Благодаря на майката на детето и на сина ми, че ме зарадваха с това благополучие. Човешката душа има потребност от успокоение и хубост ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР