До седмица започва подписването на новите договори и изплащането на

...
До седмица започва подписването на новите договори и изплащането на
Коментари Харесай

Нинова: До седмица започва изплащането на помощите за малки и средни предприятия

„ До седмица стартира подписването на новите контракти и изплащането на помощта до 50 000 лева за дребни и междинни предприятия, които са кандидатствали и са утвърдени “.

Това сподели министърът на стопанската система Корнелия Нинова на среща с представителите на ресторантьорския и хотелиерския отрасъл, предава bTV.

Те от своя страна изложиха редица проблеми, измежду които неефективността на мярката 60/40, както и влизането в действие на новите ограничаващи ограничения на районно равнище, касаещи София.
По думите им обезщетенията за бизнеса са проблематични, защото една районна заповед не може да изземе функционалностите на национална заповед и това автоматизирано стопира обезщетителните заплащания, както и кандидатстването по тях.
„ Необходимо е незабавно заповедта да бъде национално регламентирана, с цел да може бизнесът да се възползва от механизмите за отплата “, споделиха от сектора.

Министър Нинова пое ангажимент да спомага по всички способи и допустимо най-скоро за намиране на решение на този проблем, в това число с промени в Закона за изключителното състояние.

От сектора изложиха и редица аргументации в изгода и на отпадането на наложения вечерен час от 22 ч. на територията на столицата, като показаха единодушие със опазване на досегашния модел за претовареност на заведенията от 50%.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР