До началото на новия сезон в Първа професионална лига остават

...
До началото на новия сезон в Първа професионална лига остават
Коментари Харесай

"Лудогорец" и "Славия" решават къде ще отиде първият трофей

До началото на новия сезон в Първа професионална лига остават още 15 дни, а дербитата започват още от през днешния ден. В първия мач за новата акция ще бъде решена ориста на Суперкупата на България. Претенденти за трофея са първенецът " Лудогорец " и носителят на Купата " Славия ".

Двата отбора ще излязат един против различен в Стара Загора, с цел да дадат старта на футболните мачове у нас. Срещата ще е и самобитна генерална подготовка преди мачовете от евротурнирите.

Снимка: Lap.bg

На 10 юни разградчани играят против " Крусейдърс " в първия прелиминарен кръг на Шампионската лига. Столичаните пък се готвят за посещение на " Илвес " Тамере в пресявките за Лига Европа.

След 7 следващи трофеи, " Лудогорец " наподобява като любимец в мача. " Орлите " имат нов треньор в лицето на потвърдения бразилски експерт Пауло Аутори . За него това ще бъде първо българско предизвикателство. Не е изключено на терена да се появят някои от новите попълнения на тима Димо Бакалов, Антон Недялков или Драгош Григоре.

Снимка: Lap.bg

" Славия " изпрати един баснословен сезон, откакто прибра във витрината си първа Купа на България от 1996 година насам. " Белите " победиха " Левски " на финала след трагични дузпи. Големи промени в състава от този мач няма. Треньор остана Златомир Загорчич. Той обаче няма да може да разчита на контузените Ивайло Димитров и Георги Йомов.

Снимка: Lap.bg

Ако " Лудогорец " завоюва Суперкупата, това ще бъде трети подобен трофей за отбора. " Орлите " победиха през 2012 и 2014 година За " Славия " пък това е първо присъединяване в подобен откриващ сезона мач, защото " белите " по този начин и не успяваха да стигнат до трофей от 2004 насам, когато тази традиция бе възобновена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР