Административният съд излезе с решение да се прекрати промяната на

...
Административният съд излезе с решение да се прекрати промяната на
Коментари Харесай

„Олющена пешеходна пътека, липсващи пътни знаци“: Какъв е проблемът с промените в центъра на София?

Административният съд излезе с решение да се приключи смяната на придвижването в центъра на София. То стана обект на кавги през последните седмици, а недоволни столичани приканват за митинг през идната седмица.

„ Съдът отсъди в интерес на истината, такава каквато е. На първо място не признава 17 документа от общо 23 за относими към предмета на делото. Това демонстрира, че очевидно тактиката на Столична община е била да залеят съда с допустимо най-вече документи. Два от най-силните им документи са мнението на Неправителствени организации „ Велоеволюция “, която няма никакво отношение към случая, а вторият е прибавен проект за развитите на велосипедния превоз до 2019 година – съдът споделя, че той е изминал “, споделя Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. 

Според нея решението на съда е подбудено от неналичието на добре направен проект за реорганизацията на придвижването в центъра на София от страна на Столична община.

 Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 2 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 2 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест

По думите на Диана Русинова проблемите се виждат с просто око – маркировката на пешеходната пътека на бул. „ Витоша “ към този момент е избеляла в границите на 2 седмици, а отстоянието от новите паркоместа до нея е 3 метра – макар че по закон би трябвало да има най-малко 5 метра разстояние сред последното паркомясто и „ зебрата “.

Снимка: bTV

Това написа във Facebook Васил Терзиев

„ Черните колчета, олющената пешеходна пътека, изчезналите пътни знаци, изчезналото осветяване на пешеходната пътека, толкоз малко оставеното разстояние сред паркомястото и пешеходната – всичко това са предпоставки за извънредно рискови обстановки “, споделя още Диана Русинова.

Снимка: bTV

Промените в придвижването към НДК станаха обект на кавги през последните дни

От Столична община ще апелират решението на съда на втора инстанция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР