До момента в Министерството на околната среда и водите не

...
До момента в Министерството на околната среда и водите не
Коментари Харесай

В екоминистерството няма искане за внос на отпадъци от Италия

До момента в Министерството на околната среда и водите не е постъпвало искане за подпомагане от италианските управляващи по отношение на вагони, натоварени с боклуци, които съгласно италиански медии са готови за експорт за България. Това оповестиха на брифинг в Министерството на вътрешните работи вътрешниятминистър Младен Маринов и министърът на околната среда Нено Димов.

Не е желана нотификация за импорт на подобен боклук, добави Димов.

Кадри от спецоперацията на гара Леко в Северна Италия вижте тук.

В Италия се води следствие за арестувани в Милано вагони с боклуци, за които в някои медии се твърди, че са предопределени за България. Въз основа на оповестените фрагменти въпросните боклуци биха могли да се дефинират като смесени боклуци и би следвало да бъдат обект на процедура на предварителна писмена нотификация и единодушие, като могат да бъдат внасяни единствено за оползотворяване, прецизира пресслужбата на екоминистерството..

Има експлицитна възбрана на прокурора, водещ следствието в Италия, за подаване на повече информация, заяви Маринов. На този стадий италианските управляващи не могат да кажат кой е крайният адресат на отпадъците.

Това е информацията, получена по формалния канал за интернационално полицейско съдействие, оставаме в непрекъснат контакт с сътрудниците за оказване на подпомагане при нужда, добави той.
.
Във връзка със случая през днешния ден министърът на околната среда е изпратил писма до управленията на Агенция " Митници ", Министерство на вътрешните работи и на Министерство на превоза, в които приканва за нараснало внимание и поддържане на засиления надзор върху вноса на боклуци, който беше въведен през лятото на тази година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР