До момента са почистени 82 броя участъци от реките Владайска

...
До момента са почистени 82 броя участъци от реките Владайска
Коментари Харесай

Почистват речните корита в София

До момента са почистени 82 броя сектори от реките Владайска в село Владая, р. Суходолска, р. Суха Лешница в регион Витоша, р. Стубела в региони Илинден и Връбница, р. Какач в регион Връбница, р. Беравица в регион Връбница, р. Слатинска в регион Подуяне, р. Боянска бара, река Скакавица и Симаничка в регион Витоша и Триадица, ляв приток на река Дреновичка в регион Триадица, р. Боянска в регион Красно село и други Общата дължина на почистените досега речни сектори е над 35 км. Информацията споделиха от пресцентъра на Столична община.

Местната власт декларира, че сега се почистват сектори от реките: Косана в регион Панчарево, река Слатинска в регион Подуяне, река Боянска бара кв. „ Бояна “, река Аджибарица след „ Симеоновско шосе “, река Подгумерска в регион Нови Искър.

До края на месец август следва да се почистят сектори от реките: дере по ул. Радин дол в регион Витоша, река Банишка в регион Младост, дере по ул. „ Орниче “ в с. Кокаляне, дере по ул. „ Курията “ в регион Панчарево, отводнителни канали в гр. Бухово и с. Челопечене, река Кремиковска в регион Кремиковци и други

Почистването на речните корита е съществена превантивна активност против наводнения и се финансира от бюджета на Столична община.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР