До края на тази седмица трябва да приключи работата на

...
До края на тази седмица трябва да приключи работата на
Коментари Харесай

Предлагат промени в наредбата за ползване на ВиК системите

До края на тази седмица би трябвало да завърши работата на специалистите, които изготвят промени в Наредба № 4 за изискванията и реда за присъединение на потребителите и за прилагане на водоснабдителните и канализационните системи. Измененията се създават от няколко месеца от образувана със заповед на министъра на районното развиване и благоустройството в оставка Николай Нанков междуведомствена работна група. В състава й са включени представители на разнообразни ангажирани по тематиката ведомства, на институцията Омбудсман, на Държавната организация за метереологичен и механически контрол, ВиК операторите, Комисията за отбрана на потребителите, както и представители на неправителствени организации.

На разискване ще бъдат препоръчани текстове за по-ясно установяване на границата на собствеността сред обществените и частните водоснабдителни и канализационни мрежи.

На базата на постъпили оферти и сигнали от жители и неправителствени организации са прегледани и разисквани и благоприятни условия за по-точно отчитане и заслужено систематизиране на общите разноски в постройките в режим на етажна благосъстоятелност, без да се нарушава главния принцип, че уговорката за поддръжка на вътрешната водопроводна мрежа е на притежателите, а операторите дават отговор за поддръжката на обществената инфраструктура въз основата на което се образува и услугата на цялата територия, обслужвана от тях.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР