До края на седмицата се очаква да бъде готов окончателният

...
До края на седмицата се очаква да бъде готов окончателният
Коментари Харесай

Резултатите за смъртта на Алекс излизат в петък

До края на седмицата се чака да бъде подготвен окончателният отчет по случая с умрелия 3-годишен Александър и тогава ще могат да се вършат заключения. Това съобщи пред публицисти здравният министър Кирил Ананиев.

Той изрази терзание, че се основава опълчване в обществото сред пациенти и лекари.

„ До края на седмицата чакам да излязат четирите протокола. Това са протоколите от експерти и специалисти в трите лечебни заведения и от общопрактикуващия доктор. И окончателния отчет, който чакам в края на седмицата от Изпълнителна организация „ Медицински одит “. Тогава ще можем да вършим своите заключения “, сподели Ананиев.

На въпрос дали има спор на ползи в това, че инспекция се прави от лекари от същата болница, министърът отговори изрично, че са назначили четири експертизи от самостоятелни специалисти в обособените медицински специалности, които ще дадат своето мнение.

Ананиев акцентира, че никой няма потребност от втълпяване на напрежение сред лекарите и пациентите.

„ Използвам случая да ви кажа, че съм доста обезпокоен, че се основава едно опълчване в обществото сред пациентите и лекарите и от лекарите по отношение на пациентите. Това не е належащо на никого. Всички ние сме пациенти и във всеки един миг може да имаме потребност от здравна помощ, няма кой да ни я даде, с изключение на нашите медици “, заключи здравният министър Кирил Ананиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР