До края на ноември 2018 г. трябва да приключат дейностите

...
До края на ноември 2018 г. трябва да приключат дейностите
Коментари Харесай

До три месеца приключва проектът за водоснабдяване на Хасково

До края на ноември 2018 година би трябвало да приключат дейностите по плана за в допълнение водоснабдяване на Хасково, които се извършват от общината по съглашение с Министерството на районното развиване и благоустройството. Това заяви през днешния ден заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Малина Крумова на среща с Емил Георгиев – член на инициативния комитет на „ Да спасим Хасково “ и изпълнителен секретар на Федерацията на потребителите в България, на която беше разисквано качеството на питейната вода в града.

Заместник-министър Крумова осведоми още, че в този период ще бъдат дублирани 8 кладенеца в три вододайни зони на Хасково. За четири от кладенците, които са в северната зона, следва да бъде подадено искане за въвеждане в употреба. За другите четири кладенеца – в източна зона и зона „ Узунджово II “ текат процедури по обезпечаване на позволение за водовземане. В развой на създаване са два водопровода, а ВиК Хасково извършва регулярно ограничения за понижаване на загубите на вода в разпределителната мрежа на град Хасково. Очаква се индикаторите на смесената вода от разнообразни водоизточници да дават отговор на условията на Наредба № 9 от 16 март 2001 година за качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели.

Регионалният заместник-министър изясни, че през идната година ще осъществени теренни, хидроложки и ходрогеоложки изследвания и ще продължат лабораторните проучвания на вероятни повърхностни водоизточници, с цел да се дефинират ограниченията за трайно решение на казуса с качеството на питейната вода в Хасково.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР