До края на годината Георги Енев - Жоро Милионера, може

...
До края на годината Георги Енев - Жоро Милионера, може
Коментари Харесай

Извънредни новини за Жоро Милионера, задигнал 1,5 млн. лв. от инкасо кола

До края на годината Георги Енев - Жоро Милионера, може да излезе от пандиза, в случай че подаде молба за условно предварително освобождение. Той е зад решетките с присъда за грабеж на 1,5 млн. лева от инкасова кола, която самичък карал, написа " ".

Енев е излежал съвсем 2/3 от 12-годишната присъда и най-вероятно скоро ще е на независимост, с цел да си харчи откраднатите пари на воля. Още повече, че е един от най-примерните пандизчии, настояват надзиратели. Никой обаче до момента не знае къде са скрити пачките му.

Енев се съобщи 10 дни след обира, само че към този момент 8 години мълчи като риба за милионите. Нито полицията, нито съкилийниците му съумяват да схванат тайното укритие на някогашния охранител. Това не можаха да сторят и психологът, и психиатърът, които се пробваха да го разговорят.

Денят е 22 юни 2012 година и нищо не предвещава, че в Пловдив измежду бял ден, без един изстрел, ще бъдат отмъкнати 1,5 млн. лева Георги Енев и сътрудника му са на промяна с автомобил инкасо.

По пътя към банка бъдещият милионер помолил сътрудника си да слезе да купи дюнери. Това постоянно се случвало и другият охранител не се усъмнил. Минути по-късно очевидци забелязали Енев да трансферира торбите с пари от инкасовия автомобил в персоналния си “Опел Кадет” на ул. “Петрова нива”. После се преоблякъл и липсващ с колата си.

Докато сътрудника му се върне, Енев към този момент е бил отвън Пловдив, считат служители на реда. От този миг цели 10 дни никой не знае нищо за него. Крадецът е разгласен за национално и интернационално търсене, тъй като проверяващите допускат, че е напуснал страната. Някой оставя на майка му 25 хиляди лева от името на сина є, които тя не приема.

Предполага се обаче, че това са създали служители на реда в вяра, че дамата ще се обади на сина си и те ще стигнат до него. Обирът е премислен в най-малки елементи, концепцията за него не е зародила инцидентно. Той е трябвало да бъде сбъднат дни по-рано, само че сътрудника охранител на Енев тогава не се е съгласил да се отклонят от маршрута.

Милионерът не е упорствал, търпеливо е изчакал комфортният миг. Според осведомени, Жоро имал желязна нервна система и е доста добре подготвен. Той е служил като рейнджър в задачи в Афганистан. Неслучайно е избрал метод за грабеж без екшъни и стрелби, а по най-простия метод да стане богат.

Неочаквано на 5 юли Георги Енев се предава. Адвокат звъни на окръжния прокурор на Пловдив и дружно с Енев отива в полицията. Беглецът носи раница, в която обаче няма пари. Всички опити да се разбере къде са торбите с пачки, удрят на камък.

Подозренията са, че плячката е закопана към манастир в Асеновградско. Местните поданици в региона бяха разпитвани няколко пъти дали не са видели нещо подозрително, непознат човек или кола в деня на обира или след него, само че всички твърдели, че не са видели нищо.

Асеновград има славата на “Малкия Ерусалим” заради най-голямото скупчване на манастири, църкви и параклиси в цялата страна и е допустимо скривалището на Милионера да е към някой от тях. Полицаите и до момента са в непрекъсната връзка с сътрудниците си от пандиза с вяра Енев да се изпусне и да каже къде е скривалището. Но той не приказва за обира, не бълнува даже и насън.

Бившият рейнджър отказвал обаче да се срещта със свещеника на пандиза и да върви в параклиса и по тази причина проверяващите считат, че е закопал отмъкнатите пари край манастир. Втората мистерия е къде се е крил Милионера 10 дни преди да се съобщи.

Той не би рискувал да пътува по-далече, тъй като след сигнала за обира на инкасовата кола целият регион беше блокиран за минути от ченгетата. Той обаче е имал задоволително време да се скрие в Асеновградско, тъй като сътрудника му не е алармирал незабавно за изгубването на служебния автомобил.

В пандиза Енев не основава никакви проблеми, работи и контактува обикновено със съкилийниците си. Дори да не го освободят условно предварително, той отново ще излезе следващата година, защото по закон 2 работни дни зад решетките се броят за три излежани. Само един път до момента отворил дума за пари, като споделил, че не съжалява, тъй като със заплатата на охранител - към 600 лева с удръжките, нито можел да си заплаща заемите, нито да оказва помощ на майка си, нито да живее обикновено.

Той бил разведен, само че си търсел млада жена, обичал купоните, желал да има доста деца, а не виждал бъдеще с мизерната си заплата. В пандиза страдал, тъй като някогашната му жена изрично отказвала да заведе детето им на рандеву.

Според познатите му, Енев в никакъв случай не би си разрешил да ограби никой човек, само че без разкаяние протегнал ръка на парите на банки, едно от които е тази, от която имал да изплаща заема.

Подозират, че има съизвършител
Застрахователи ще го съдят за парите


И до момента служители на реда подозират, че Георги Енев има съизвършител. Те считат, че проектът е бил фиктивен от различен човек, а Милионера го е осъществил. Ако е по този начин, парите към този момент може би са изнесени в чужбина, и повече никой да не разбере за тях.

Бъдещето на Енев даже и след излизането му от пандиза няма да е безоблачно. Охранителната компания, чиято инкасова кола той обра, желае от някогашния си чиновник да изплати 100 хиляди лева за нанесените вреди. Голяма е и вероятността застрахователната компания “Булстрад”, която е изплатила парите от застраховката на трите потърпевши банки, да заведе дело против Енев.

Ако това стане, размерът на желае ще е еднакъв на отмъкната сума от 1,5 млн. лева По време на делото против него обаче стана ясно, че на негово име няма безусловно никаква благосъстоятелност, а единствено един остарял мотопед.

След като излезе, най-вероятно Милионера известно време ще остане в България, до момента в който хватката към него се отпусне, считат служители на реда. След това ще изчезне и надали някой в миналото ще чуе още веднъж за него.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР