До края на април заразените с коронавируса в Москва може

...
До края на април заразените с коронавируса в Москва може
Коментари Харесай

Вирусът може да хвърли Русия в криминално беззаконие

До края на април инфектираните с ковид в Москва може да станат 50 до 80 хиляди. Безработицата и обедняването на половината население в Русия ще хвърлят още веднъж страната в престъпното безвластие отпреди 30 години, предсказват политолози, представени в " Свободная преса ".

Коронавирусната рецесия ще удари най-силно страните от Европейски Съюз, изключително Италия и Испания. Китай ще се отърве с лека нерешителност. В стопанската система на Русия тази година се чака спад с 5,5 на 100, а следващата година отчасти възобновяване - растеж от 3,5 %. Така " Росийская газета " обобщава някои от главните стопански прогнози, оповестени през вчерашния ден от Международния валутен фонд (МВФ), съобщи БНР.

Според специалистите на МВФ загубите на международната стопанска система от " Голямата карантина " може да доближат 9 трилиона $, което надвишава общия Брутният вътрешен продукт на Германия и Япония. Фондът обаче предсказва бързо възобновяване още следващата година на всички страни, чийто Брутният вътрешен продукт се топи, показва " Комерсант ". За две седмици, откогато бе оповестена карантина в Русия, икономическата интензивност в страната спадна с 11,4 на 100, една трета от фирмите обявиха, че има риск да банкрутират, и от ден на ден компании декларират в анкети, че се постанова да свиват заетостта и фонд " Работна заплата ", написа вестникът в друга публикация. Допитвания в предприятията сочат сриване на действителните заплати с 12 на 100 и обрисуват изгледи за безработица от 12,1 % още тази година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР