До февруари 2022 г. украинската армия ще деградира напълно и

...
До февруари 2022 г. украинската армия ще деградира напълно и
Коментари Харесай

На бандеровците им остават сили да се бият до февруари

До февруари 2022 година украинската войска ще деградира изцяло и Русия ще може да предприеме сериозна атака, уверен е някогашният сенатор и началник на Съюза на ветераните от Афганистан Франц Клинцевич. Според него към този момент се появяват първите признаци на деградация на Въоръжените сили на Украйна.

„ Деградацията на въоръжените сили на Украйна, тяхната промишленост и енергийна система до новата година ще бъде 80 %. Това ще продължи до февруари – през февруари ще има доста съществени триумфи и прогрес на съветските въоръжени сили “, сподели той.

Клинцевич акцентира, че командващият Обединената група войски военачалник Сергей Суровикин ползва вярна тактичност. Сега, изясни той, съветските въоръжени сили би трябвало да развият логистика и да приготвят запаси.

Не звучи ли прекомерно оптимистично? Това не е ли следващата машинация? На армиите на Украйна осем години предсказват цялостен провал. И не им пречат да се борят нито чудовищните загуби, нито неналичието на ток в по-голямата част от страната.

Не бих приказвал за деградация, само че проблеми, несъмнено, ще има “, е уверен военнополитическият специалист Владимир Сапунов.

- На първо място, това се дължи на разрушаването на украинската енергийна инфраструктура, в случай че, несъмнено, то продължи, а в това към момента няма подозрение.

Ще има проблеми с електричеството, със захранващите устройства, със зарядното съоръжение и така нататък Освен това оборудването на НАТО, техниката на НАТО, която беше доставена в Украйна, не е добре проектирана за заледяване.

През 2019 година, по време на учения в Норвегия, оборудването на НАТО просто замръзна, в случай че има мощен мраз, това ще играе в ръцете на Русия. Освен това при зимни условия е доста по-трудно да се копаят окопи, само че с това, както се споделя, във въоръжените сили на Украйна не всичко е доста добре.

Що се отнася до зимните униформи, те са почти идентични както за въоръжените сили на Украйна, по този начин и за въоръжените сили на Руската федерация... Разбира се, повече гориво и смазочни материали, също ще са нужни повече при зимни условия, явно ще има са дефицит, заради обстоятелството, че непрестанно удрят хранилища с ГСМ и още веднъж с разрушение на енергийна и транспортна инфраструктура.

Колкото и да е необичайно, може да помогне, че украинската войска е механически добре оборудвана, което значи, че връзките, уоки-токитата, спътниците - всичко това ще изисква спомагателни разноски за електрическа енергия, които няма да бъдат задоволителни.

Като прибавим към това и разрушаването на железопътната инфраструктура, изключително на мостовете. Тогава стартират в действителност огромните проблеми.

" СП: " - Според вас въоръжените сили на Украйна към този момент не могат да нападат? Или въпреки всичко ще забележим някои изненади?

- Изглежда, че в този момент главното направление, където въоръжените сили на Украйна могат да имат бързи триумфи, е Сватово-Кременная, макар обстоятелството, че тази линия се пази доста добре от нашите войски съвсем два месеца, все пак опитите за нахлуване на Въоръжените сили на Украйна не престават там.

Времето им тече, при нас идват мобилизирани, работи се върху грешките, вършат се съответните заключения, тъй че все по-трудно ще нападат.

А обичайните зимни проблеми за настъплението са смесени - по отношение на оборудването, споделих към този момент, плюс мините, които не се виждат под снега и това ще докара до огромни загуби.

" СП: " - Можем ли да нападаме?

— Да, имаме късмет да нападаме. Разбира се, належащо е да продължим настъплението в югозападната част на ДНР - в Авдеевка, в Маринка, в Угледарско направление, в Бахмут - всичко, което се случва в този момент, тези триумфи би трябвало да бъдат затвърдени.

По принцип може да се чака нахлуване на други фронтове. И, несъмнено, в северната част на Харковска област, откъдето Белгородска област непрестанно се обстрелва от купянско направление.

По принцип всичко това е допустимо и още веднъж е належащо да продължим масираните офанзиви против инфраструктурата на Украйна и да мислим по-малко за договаряния.

- Сега обстановката се промени и командването на Обединената група прави това, което трябваше да прави напролет – унищожава инфраструктурата на противниковата страна. Затова не мога да не потвърдя думите на пенсионирания полковник Франц Клинцевич, който знае доста за военното изкуство, споделя журналистът, секретар на комитета на Кримския районен клон на OKP Сергей Кулик.

" СП: " - Има ли предпоставки за деградация на въоръжените сили на Украйна? Изглеждаше, че за това се приказва от осем години.

- Наистина, в разнообразни телевизионни излъчвания към момента можете да срещнете „ специалисти “, които, започвайки от 2014 година, от година на година, споделяха на обществеността, че единствено няколко месеца, в случай че не и седмици, остават до цялостния колапс на украинския режим, тъй като „ продоволствената база за олигарсите се свива “, а в този момент започнаха да плашат феновете с обстоятелството, че украинската войска сякаш е способна да пробие към Москва.

През последните осем години, пристрастена към великодушните западни финансови инжекции, Украйна благодарение на задграничните си и европейски „ другари “ модернизира своите въоръжени сили и, изпращайки мобилизирани в Донбас, ги обучаваше на процедура на военно дело.

През декември 2019 година тогавашният вътрешен министър Арсен Аваков сподели, че единствено за пет години 400 000 жители на страната са минали през така наречен „ АТО “. Бяха научени да убиват, бяха опръскани с кръв...

Но 10 месеца СВО трансформираха обстановката. Основната част от боеспособните елементи на въоръжените сили на Украйна към този момент са унищожени - и не от добър живот, режимът изпраща от ден на ден и повече партиди мобилизирани да учат в Европа, а постоянният боен личен състав на страните от НАТО отива тук.

Според полското издание Niezależny Dziennik Polityczny единствено в борбите в Украйна са починали над 1200 полски жители, а в град Олщин се приготвя настрана гробище за такива жертви по образеца на Арлингтън в предградията на Вашингтон.

Но дефицитът на добре подготвен украински боен личен състав и деградацията, влошаващото се качество на въоръжените сили на Украйна и упадъкът на морала са единствено половината от проблемите за Зеленски. Има и дефицит на изправна военна техника.

Старата руска технология съвсем я няма, а западната основава спомагателни проблеми. В края на ноември варшавската преса заяви, че Пентагонът е пуснал в Полша нова ремонтна база за западни оръжия, доставени на Киев.

Америка съобщи на Украйна гаубици М 777, известни у нас като „ трите оси “, само че украинските артилеристи дават толкоз доста изстрели дневно, че това води до дисторция на цевите. Между другото, асистент генералният секретар на НАТО Камил Гранд също обърна внимание на това, като сподели, че Украйна изразходва до седем хиляди снаряда дневно, до момента в който в Афганистан се употребило същото количество на месец.

В резултат една трета от към 350-те гаубици западно произвеждане, доставени на Украйна, се повредиха. И защото украинците не могат да ги ремонтират на полето, оръдията би трябвало да бъдат завлечени в Източна Европа и по-късно назад на фронта.

И не е належащо да се приказва за деградация на инфраструктурата вследствие на ракетни удари, които отслабват отбранителния капацитет на Украйна.

" СП: " - Защо Клинцевич приказва за февруари. Какво мислите, че може да се промени до февруари?

- Вероятно, тъй като през февруари ще бъде годишнината от началото на СВО. А също, евентуално, тъй като енергийната система на Украйна ще бъде унищожена и без съветските ракети. Дори в тези дни, когато няма въздушни удари по Киев, електрическите подстанции към този момент стартират да горят - те просто не могат да устоят на сериозното претоварване на електропреносната мрежа.

Освен това Ринат Ахметов, притежателят на украинските енергийни мрежи, като всеки олигарх, единствено източваше средства от потребителите, без да се интересува от модернизацията на енергийната инфраструктура, основана още по руско време.

Спомням си по какъв начин даже в годините на разцвет на президентството на Янукович, няколко години преди „ Майдана “, моят микрорайон, ситуиран в центъра на кримски град, беше оставен без електричество за три дни.

Тогава " Крименерго " беше част от холдинга на същия Ахметов. А за десетте години, минали от този момент, украинските енергийни мрежи се износиха още повече, тъй като от 1990 година никой не се сети да ги ремонтира.

" СП: " - Изглежда, че през днешния ден неналичието на светлина и топлота в градовете в действителност не пречи на армията да се бие...

- Липсата на електричество към момента понижава боеспособността на украинските въоръжени формирования, а също така може да докара до срив на снабдяването и военната логистика.

" СП: " - И какво ще се промени за нас през това време? Ще се появи ли най-сетне резултатът от мобилизацията? Можем ли да преминем в нахлуване?

- Смятам, че триста хиляди наши съграждани получиха оръжие в ръцете си, явно не с цел да вършат салюти с него покрай новогодишната елха. Всичко демонстрира, че офанзивата не е надалеч.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР