До дългоочаквания сблъсък за световната титла в тежка категория на

...
До дългоочаквания сблъсък за световната титла в тежка категория на
Коментари Харесай

Джошуа - Пулев, или Шефилд срещу Белмекен

До дълго чакания конфликт за международната купа в тежка категория на професионалния бокс сред първенеца Антъни Джошуа и кандидата Кубрат Пулев остават единствено две седмици. На 12 декември ще бъдат заложени и четирите шампионски пояса на англичанина - във версии WBA (Световна боксова асоциация), IBF (Международна боксова федерация), WBO (Световна боксова организация) и IBO (Международна боксова организация).

Същевременно продължава да има незнайни. Като например в коя тъкмо зала ще се организира мачът. Или ще се карантинират ли задълго в " балон " двамата боксьори и техните екипи, с цел да се избегне риск от заразяване с ковид и последвало отсрочване на дуела, което би довело до големи финансови вреди.

След като английското държавно управление реши, че след 2 декември ще бъде допускан стеснен брой фенове на спортни събития в страната, най-малко към този момент е ясно, че

 

боксьорите въпреки всичко ще имат аудитория,

 

въпреки и от едвам 1000 души. Което обаче доста усили възможностите мачът да бъде изместен от авансово плануваната " О2 Арина " в " Уембли Арина ". И то поради напълно прагматични съображения - при едва 1000 зрители 20-хилядната " О2 " би изглеждала пуста, до момента в който в оборудването против стадион " Уембли " (12 300) тази численост би изглеждала малко по-добре. 

Заради последните решения на английското държавно управление може и да не се стигне до по този начин мечтаното влизане на двамата боксьори за няколко седмици в затворен комплекс (балон), в който да се приготвят без достъп до околния свят и в същото време минават ежедневни тествания до самия мач. При разпоредбите, важащи до 2 декември, във Англия се изискваше влизащите в страната да бъдат сложени под 14-дневна карантина, след новите решения този период към този момент става 5 дни, в случай че влизащият е показал негативен PCR тест.

Така увереното изявление на промоутъра на Джошуа - Еди Хърн, отпреди единствено 10 дни стартира леко да издиша. 

" Пулев ще пътува за Лондон напълно скоро. По-скоро, в сравнение с очаквате, и ще влезе в балона за няколко седмици - сподели англичанинът на 17 ноември. - Ще доведем Пулев тук, с цел да се уверим, че той е в затворена среда, тъй като просто не можем да рискуваме. Обикновено в седмицата на багра съществува 5 до 10% риск мачът да пропадне. Сега вероятността е 50:50 за всеки дуел. Когато приказваме за конфликт от подобен диаметър, би трябвало да вземем изключителни ограничения и да сме сигурни, че и двамата са в балон овреме. Заключени, под непоколебим контрол, с цел да сме сигурни, че са здрави за борбата. "

Но не щеш ли остават единствено две седмици, а българинът по този начин и не е в Лондон, камо ли в балон. Вместо това организира предварителен

 

високопланински лагер въз основата в Белмекен,

 

както е правил и преди някои от другите си дуели.

Легендарното в спортните среди плато на 2050 м надморска височина сред Рила и Родопите е " изковало " не един и двама олимпийски и международни първенци. То е издигнато още през 1968 година точно поради неповторимите климатични условия там. Доказано е, че след целесъобразната 3-4-седмична подготовка в Белмекен в организма на спортистите настъпват структурни и функционални промени, които водят до увеличение на неговата продуктивност, от време на време с над 20%. Затова и базата продължава да се употребява от елитни спортисти от Русия, Украйна, Германия, Норвегия, Япония, Австралия и други

Пулев е към края на тъкмо подобен близо едномесечен лагер, пуска оттова вдъхновяващи клипчета, като това по какъв начин е изкачил емблематичния връх Зъбчето и прави боксови извършения там на музикален декор от каба гайди.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР