До 31 януари русенци могат да подават документи за подмяна

...
До 31 януари русенци могат да подават документи за подмяна
Коментари Харесай

До края на януари русенци могат да кандидатстват за подмяна на отоплителните уреди

До 31 януари русенци могат да подават документи за замяна на отоплителните уреди на твърдо гориво с такива на газ или пелети

Това планува главната фаза на интегрирания план „ Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух”, финансиран по Програма LIFE IPE/BG/000012 - LIFE IP CLEAN AIR.

Желаещите да се включат би трябвало да живеят в Русе или кварталите „ Средна кула “, „ Долапите “, „ Държавно земеделско стопанство “ и Образцов чифлик, и да са притежатели на жилища, отопляващи се на дърва. Жилището, за което се кандидатства за замяна на отоплителното съоръжение, би трябвало да се употребява единствено за жилищни потребности и на адреса да няма регистриран търговец по смисъла на Търговския закон.

Освен доставката на допустимото отоплително съоръжение и монтажа му в жилищата на семействата, планът финансира:

- образование за употребата на инсталирано5о ново отоплително оборудване;

- профилактика на доставените и инсталирани отоплителни уреди по Схемата – единствено еднократно за първата година след доставката и монтажа на отоплителния/ите уред/и;

- гаранционното обслужване за петгодишен интервал на доставените на семейството отоплителни уреди.

Целта на плана е да се усъвършенства качеството на въздуха посредством последователното прекосяване на семействата към различни източници на отопление, щадящи природата. В него е заложена подмяната на 1388 уреда, като в предварителната фаза печките си смениха 63 семейства в Русе, а други 336 бяха утвърдени и им следва промяна.

Повече информация за реда и изискванията за кандидатстване, както и документи за присъединяване, можете да изтеглите от На нея ще откриете и за асортимент на подобаващия апарат за вашето домакинство.

Документите за кандидатстване могат да се подават всеки работен ден от 8:30 часа до 17:30 часа в постройката на Община Русе, ул. „ Олимпи Панов “ №6, ет. 4, ст. 2.

За спомагателна информация: Местен информативен център на плана - тел. 082 506 792.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР