До 31 декември тази година към всеки асансьор в България

...
До 31 декември тази година към всеки асансьор в България
Коментари Харесай

Започва спиране на старите асансьори след Нова година

До 31 декември тази година към всеки асансьор в България би трябвало да има инсталиран щит под кабината. Това подсетиха от Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН). Спиране на асансьора След приключването на посочения период ползвателят и лицето, което поддържа асансьора, са длъжни да спрат неговата употреба и да уведомят съответния районен отдел на Главна дирекция " Инспекция за държавен механически контрол “.

Промените в текста на Наредба за безвредната употреба и техническия контрол на асансьори, касаещи монтирането на защитен щит под кабината са въведени през 2014 година след разискване с всички заинтригувани страни. Въвеждането на защитните щитове е част от 10 ограничения за повишение на сигурността, според европейски стандарт, признат и в България.

" Щитът се инсталира под кабината, би трябвало дължината му да бъде 75 см да устоя на натоварване, да няма остатъчна дисторция. Той служи, когато закъса асансьорът, и множеството хора потеглят да излизат, което не би трябвало да се случва, да не паднат в шахтата ", разяснява пред Българска национална телевизия асансьорният механик Мирослав Бъчваров. " Срокът изтича на 31 декември тази година и към момента има много клиенти, които не са си сложили такова устройство. Това значи, че асансьорите ще би трябвало да бъдат спрени след тази дата ", акцентира той.

Преди 8 години цената на щита е била относително ниска, в този момент са към 300-350 лева според от размера на кабината.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР