Китай иска Европейският съюз да се откаже от налагането на

...
Китай иска Европейският съюз да се откаже от налагането на
Коментари Харесай

Пекин иска ЕС да се откаже от митата върху китайските електромобили

Китай желае Европейският съюз да се откаже от налагането на високи мита върху вноса на китайски електрически транспортни средства. Аргументът на Пекин е, че са постигнали съглашение за нови търговски договаряния.

Това заяви китайският официоз в. " Глоубъл таймс ", представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.    

Временните защитни ограничения, които Европейски Съюз разгласи, се чака да влязат в действие от 4 юли. Вносните мита могат да доближат до 38,1 на 100 от цената на даден китайски електромобил. Европейската комисия предложи налагането им на фона на следствие, което стартира предишния септември. То е обвързвано с големите дотации, които държавното управление в Пекин отпуска на китайските производители на електрически транспортни средства.

Китайските компании са в по-привилегировано състояние от съперниците си, възползвайки се от противозаконни държавни дотации, показва се в известие на Еврокомисията.

Китай разгласи, че " ще предприеме всички ограничения за отбрана на китайските компании ", в случай че вносните мита на Евросъюза влязат в действие. Пекин неведнъж прикани за анулацията им и изрази предпочитание да договаря с Европейския съюз по тематиката. 

Двете страни реализираха съглашение да стартират търговски договаряния. Това стана след диалог по видео връзка сред заместник-председателя на Европейската комисия с сектор " Икономика в полза на хората " Валдис Домбровскис и китайския министър на търговията Ван Вънтао, напомня Ройтерс. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР