Изборът на клирингова къща с опит в предоставянето на услуги

...
Изборът на клирингова къща с опит в предоставянето на услуги
Коментари Харесай

Министър Малинов: Споразумението за предоставяне на клирингови услуги между "Газов Хъб Балкан" и KELER CCP ще допринесе за развитието на газовия пазар у нас

" Изборът на клирингова къща с опит в даването на услуги за пазарите на природен газ в Европейски Съюз е от основно значение развиването на " Газов Хъб Балкан " ЕАД като проведен борсов пазар в района на Централна и Югоизточна Европа.
 
Сътрудничеството с водещата унгарска клирингова къща KELER CCP ще има огромна добавена стойност и в осъществяването на районните планове за физическа и пазарна инфраструктура. В това число и за реализацията на стратегическата самодейност за Вертикален газов кулоар, с която ще се подсигурява енергийната сигурност в района на Югоизточна Европа ".
 
Това сподели енергийният министър Владимир Малинов по време на подписването на съглашение за даване на клирингови услуги сред " Газов Хъб Балкан " и унгарската клирингова къща KELER CCP. В събитието участваха посланикът на Унгария у нас Н. Пр. Миклош Борош, изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " ЕАД Кирил Равначки и изпълнителният шеф на " Газов Хъб Балкан " Петя Иванова.
 
 Министър Малинов: Споразумението за даване на клирингови услуги сред Министър Малинов: Споразумението за даване на клирингови услуги сред " Газов Хъб Балкан " и KELER CCP ще способства за развиването на газовия пазар у нас Източник: Пресцентър на МЕ
По думите на министър Малинов взаимният план по внедряване на услуги за клиринг и сетълмент за българския пазар ще способства за възстановяване на действието на районния газов пазар и минимизиране на рисковете за пазарните участници.
 
" Подписването е в следствие от сполучливото присъединяване на KELER CCP в оповестената от страна на " Газов Хъб Балкан " ЕАД обществена и транспарантна процедура за избор на снабдител на клирингови услуги за пазара на ГХБ ", акцентира още той.
 
Предвид потвърдения опит на KELER CCP и директната съгласуваност на газовите пазари на Унгария и България, членовете на пазара на ГХБ ще имат опция при облекчени условия да вземат участие на пазарите в България, Унгария и други страни от района.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР