До 26 април се удължава безплатното паркиране в София. Обмисля

...
До 26 април се удължава безплатното паркиране в София. Обмисля
Коментари Харесай

Обмислят поетаптно отваряне на „синята” и „зелената” зона в София след 26 април

До 26 април се удължава безплатното паркиране в София. Обмисля се обаче поетаптно да бъдат отворени „ синята” и „ зелената” зона, сподели пред БНР столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя уточни, че взетата противоепидемична мярка за времето на изключителното състояние докара до струпване на коли в центъра на града и поради извършители на разпоредбите се обмисля поетапното отваряне на платените зони за паркиране.

"Ясно се вижда, че когато времето не е хубаво, идват единствено хора, които явно са на работа и имат доста съществени задължения. Когато обаче времето е хубаво, зоните са натоварват над 100%. Спира се в кръстовища, съвсем на всички места. Спира се на неразрешени места, тук-там, които пречат на движението”, изясни Фандъкова.

По думите й това са и аргументите, заради които Столичната община разисква с Щаба и поетапното възобновяване на зоните, като дружно с това да се възвръща и делничният график на градския превоз. „ Това ще стане, несъмнено, след 26 април и то, в случай че обстановката го разрешава ", добави столичният кмет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР