До 2027 г. Европейският съюз ще разполага със собствена мрежа

...
До 2027 г. Европейският съюз ще разполага със собствена мрежа
Коментари Харесай

ЕС ще изгради собствена сателитна мрежа за 6 млрд. евро

До 2027 година Европейският съюз ще разполага със лична мрежа от телекомуникационни спътници. Европейският парламент и страните от Европейски Съюз към този момент се съгласиха да дадат зелена светлина на сателитната мрежа IRIS2 (Инфраструктура за резистентност, взаимосвързаност и сигурност посредством спътници).

Проектът се прави оценка на 6 милиарда евро, от които 2,4 милиарда евро са финансиране от Европейски Съюз, а 3,6 милиарда евро - от частния бранш и Европейската галактическа организация. Очаква се европейските започващи предприятия да изградят 30% от инфраструктурата. В резултат на това Европейски Съюз ще разполага със лична система за безвредни галактически връзки.
-->
Плановете за създаване на телекомуникационна сателитна мрежа бяха оповестени за първи път в Европейски Съюз през януари, а с началото на събитията в Украйна Европа стартира да обръща все по-голямо внимание на плана. Според изказване на Европейския парламент " IRIS2 ще подсигурява суверенитета и автономията на Съюза, като ще понижи зависимостта от трети страни... "

Както беше посочено, главната цел на програмата е да обезпечи сигурен достъп до интернет на държавни организации (включително тези в региона на отбраната) в сериозни обстановки, вариращи от хакерски атаки до естествени бедствия, които унищожават наземните информационни линии. Освен това спътниците ще обезпечат широколентов достъп до интернет тук-там в Европа и напълно в Африка, където към момента няма достъп до интернет. Според някои отчети тя ще обезпечи и съгласуваност с арктическия район.

" За първи път Европейският съюз ще има лично сателитно съзвездие, изключително в ниски земни орбити - новата граница за телекомуникационните спътници ", обявиха членовете на Екологичен потенциал.

IRIS2 ще добави съществуващата навигационна система " Галилео " и мрежата за наблюдаване на Земята " Коперник ", които към този момент действат от края на 90-те години на предишния век.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР