До 2022 г. пътят от Ботевград до Видин ще бъде

...
До 2022 г. пътят от Ботевград до Видин ще бъде
Коментари Харесай

Обещание за магистрала до Видин слага край на протестите в Северозапада

До 2022 година пътят от Ботевград до Видин ще бъде приключен с най-малко отчасти автомагистрални габарити, като задачата е още в края на 2020 година най-тежките сектори да са подготвени. Това стана ясно на среща в Министерския съвет с присъединяване на премиера Бойко Борисов, строителния министър Николай Нанков и жители на Видин, Монтана и Берковица, които от няколко седмици стачкуват поради неприятното положение на инфраструктурата в района.

Решение по въпроса с съответни задължения и периоди ще бъде взето от държавното управление през идната седмица. В резултат митинги в Северозападна България няма да има.

„ Видяхме, че с построяването на „ Дунав мост-2 “ на Видин вместо да се позволи казусът на Северозапада, той се задълбочи от позиция на транспортната досегаемост и напредването. Както се споделя: „ Пътят отесня “. Тук разясняваме за напълно ново трасе, за напълно нови габарити, в някои от секторите ще бъде скоростен път, в други – с автомагистрални габарити”, изясни Нанков, представен от Би Ти Ви.

По думите му най-тежки са секторите Ботевград – Мездра и Видин – Ружинци.

По отношение на тунела под прохода Петрохан – друго искане на протестиращите, районният министър изясни, че за там сега се правят геоложки изследвания, а незабавно след тях ще бъдат предоставени и прединвестиционните изследвания. Това значи, че през идната година ще стартира търсене на вложител.

„ Очакваме развиване, няма да има митинги на следващия ден, постигнахме това, за което се борихме и се веселя, че успяхме да създадем тази крачка”, сподели Росица Кирова от „ Гражданска самодейност за автомагистрала до Видин и тунел под Петрохан “. Утре всеобщо мероприятие ще има, само че под формата на честване на 3 март.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР