До 10 дни премахват опасния надлез на бул. Никола МушановОпасният

...
До 10 дни премахват опасния надлез на бул. Никола МушановОпасният
Коментари Харесай

До 10 дни премахват опасния надлез на бул. „Никола Мушанов”

До 10 дни отстраняват рисковия надлез на бул. „ Никола Мушанов ”
Опасният пешеходен надлез на бул. „ Никола Мушанов ” в столицата ще бъде отстранен изцяло. Това сподели за БГНЕС кметът на регион „ Красна поляна ” Иван Чакъров.

Демонтажът на плочите от желязната структура, която е била построена преди повече от 40 години, към този момент стартира.

„ След направена експертиза се откри, че структурата е рискова за употреба. Обследването сподели, че в метала има доста засилена разяждане, защото през 70-те години не е било планувано отводняване на пасарелката и водата се е просмукала в основите. Панелите са доста рискови, защото всеки един от тях тежи по 3-4 тона. Ние махнахме един, който се беше пропукал и в случай че беше паднал върху трамвая или хора, щеше да стане покруса. Тази структура ще бъде отстранена изцяло, тъй като тя е неспособна да прави работа ”, съобщи Чакъров.

Той посочи, че в даден миг ще бъде спряно придвижването на трамвая, защото жиците му са закрепени за структурата, както и самото придвижване когато кранове дойдат, с цел да вдигнат желязната структура, само че това стеснение ще е в границите на няколко часа.

„ До 10 дни ще бъде съборена пасарелката ”, посочи районният кмет.

След цялостното й унищожаване ще се направи нова организация на придвижване като спирките на градския превоз ще бъдат преместени до пешеходната пътека и ще се построи светофарна уредба, с цел да могат хората да пресичат безвредно булеварда. Все още не е ясно дали ще бъде построена нова пасарелка или прекосяването на жителите ще бъде решено по различен метод, разяснява Чакъров. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР