До 1 ноември в България общо изследвани от Националния център

...
До 1 ноември в България общо изследвани от Националния център
Коментари Харесай

Делта вирусът с нова експанзия, от колко метра ни поразява

До 1 ноември в България общо изследвани от Националния център по заразни и паразитни заболявания посредством целогенномно секвениране са 2 515 проби на жители с COVID-19, като при над 95% от тях е открит Делта разновидността, оповестиха от Министерството на здравеопазването на страницата си във фейсбук. От ведомството предизвестяват за заплахите, които крие мутиралият вирус:

 ❗ Делта разновидността на SARS-CoV-2 се характеризира с по-голяма контагиозност (заразност) и вирулентност (тежестта, с която ни разболява), като вирусният товар, който се отделя от инфектирано лице, е 1 000 пъти повече по отношение на други разновидности на ковид. Това спомага за доста по-лесното и бързо предаване на инфекцията, даже и навън.

 ❗ За да се предпазим от COVID-19, изключително имайки поради нарасналата контагиозност на Делта разновидността, би трябвало да продължим да използваме защитна маска за лице, да съблюдаваме физическа отдалеченост, да заобикаляме местата със скупчване на доста хора и постоянно да проветряваме затворените пространства.

 ❗ Тези ограничения са свързани с метода на предаване на SARS-CoV-2 – вирусът се популяризира от човек на човек по въздушно-капков път (респираторни капчици) и по аерозолен път (аерозоли, които са натоварени с по-малки по мярка капки), а в по-редки случаи и по контактен път.

  </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР