Дните, в които се налага да носите със себе си

...
Дните, в които се налага да носите със себе си
Коментари Харесай

Android R - началото на мобилен ID за всеки смартфон

Дните, в които се постанова да носите със себе си шофьорската брошура, персонален документ, пропуск на работното място или карта за градския превоз, към този момент са към края си, с помощта на нов пробив от Гугъл и Qualcomm.

Двамата софтуерни колоси се сплотиха в партньорство по основаването на електронни идентификационни принадлежности в идната версия на най-популярната мобилна операционна система на Гугъл – Android R.

По време на срещата на върха на Snapdragon в Хавай фирмите разкриха, че платформата Snapdragon на Qualcomm ще бъде първата мобилна платформа (SoC), която ще поддържа Identity Credential API в Android R, която се чака да започва през идната година.
Мобилна идентификация
Много аспекти от нашето всекидневие, към този момент са обвързани с засвидетелствуване и различаване чрез цифрови платформи – като тръгнем от документите за идентичност и шофьорските книжки и стигнем до кредитни карти, пропуски за вход, ваучери за извършване на покупки, абонаментни карти в магазини и доста други. Всички те изискват лично място за предпазване и деликатно отнасяне, с цел да работят. Освен това, постоянно може да се случи да забравите някоя тъкмо, когато най-вече ви би трябвало или пък тя да спре да работи/да прояви недостатък. Какво по-просто от това всички идентификационни принадлежности да бъдат на едно място – във вашия смарт телефон?

Към момента, към този момент видяхме опит това да се случи посредством технологията на NFC, която позволяваше да клонирате физическите си карти за вход, разплащане и засвидетелствуване и да ги употребявате посредством мобилното си устройство. Но концепцията е неефективна по няколко аргументи – би било много мъчно да се клонират всички карти – някои от тях имат много високи равнища за криптиране, които не са съвместими с множеството мобилни телефони. Освен това, технологията не е чак толкоз съвършена.

Според предварителната информация за работата на технологията, потребителите ще могат да се верифицират както онлайн, по този начин и офлайн. Това би могло доста за форсира процесите при засвидетелствуване при закупуване на артикули и услуги, само че също по този начин да предложи спомагателен пласт отбрана към сигурността на мобилните консуматори.
Какво да чакаме от Android R?
Qualcomm и Гугъл не се впускат в прекомерно доста детайлности за това по какъв начин фактически ще работят API-тата, само че по-рано тази година беше разкрито, че последният работи по нов стандарт мобилни шофьорски книжки за смарт телефони за жителите на Съединени американски щати, макар че към момента няма публично оповестена дата за пускане.

Вероятно услугата е на път да започва като част от платформата Snapdragon 865, оповестена от Qualcomm тази седмица и ще бъде налична за по-голямата част от най-хубавите Android смарт телефони през 2020 година

Този ход идва като част от непрекъснатия блян на Qualcomm и Гугъл за това, което някогашният Кит Кресин дефинира като „ превръщането в най-сигурната Android платформа в света “.

Все още не се знае доста за Android R, само че евентуално той ще бъде цялостен с голям брой усъвършенствания за мобилните консуматори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР