Дни след масовите оставки в ръководството на Барселона се оказа,

...
Дни след масовите оставки в ръководството на Барселона се оказа,
Коментари Харесай

Започват да излизат далаверите в Барса

Дни след всеобщите оставки в управлението на Барселона се оказа, че финансови измами в клуба в действителност е имало. В момента компанията Price Waterhouse Coopers (PWC) провежда вътрешен одит, засягащ мониторинга на обществените мрежи и по-конкретно договорката с фирмата I3 Ventures, за която се твърди, че е била наета от клуба за да се грижи за положителния имидж на президента Джосеп Мария Бартомеу, както и да петни престижа на персони като Лионел Меси, брачната половинка му Антонела Рокуцо, Жерард Пике, Чави Ернандес, Карлес Пуйол, Джосеп Гуардиола и Жоан Лапорта.
Каталунският вестник Sport публикува извънредно първите заключения от отчета на Price Waterhouse Coopers. Работата по него краткотрайно беше спряна поради пандемията от ковид, само че следва да бъдат разпитани още няколко лица.
Докладът разкрива, че от Барселона са платили на I3 Ventures изключително висока сума - 980 000 евро. Справка демонстрира, че за сходни консултантски услуги фирмите нормално таксуват клиентите си с сред 120 000 и 150 000 евро. Въпросната сума е била разпределена в пет фактури от по 198 000 евро. Това е направено за всяка фактура да не надвишава 200 000 евро и по този метод да не бъде обсъждана от контролна комисия. Договорите са били подписани с пет разнообразни компании, свързани с I3 Venture. Условията в тях са били идентични.
В отчета се акцентира, че I3 Venture има съмнителна известност и е необичайно за какво от Барселона са наели компания, основана в Уругвай, а не някоя испанска, която може да предложи същите услуги на по-високо качество и по-изгодна цена. 
Разкритията на Sport идват на фона на свадите в управлението на Барселона от последните дни. В четвъртък шестима от шефовете на клуба подадоха групово своите оставки, а един от тях - към този момент някогашният вицепрезидент Емили Русо, съобщи, че към случая с мониторинга в обществените мрежи някой е присвоил средства от клубната каса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР