Дни преди началото на Софийския фестивал на науката в книжарниците

...
Дни преди началото на Софийския фестивал на науката в книжарниците
Коментари Харесай

Томас Хертог пристига на Софийския фестивал на науката

Дни преди началото на Софийския фестивал на науката в книжарниците ще бъде новото издание на " Сиела " " За произхода на времето. Последната доктрина на Стивън Хокинг " от близкия помощник и биограф на Стивън Хокинг - Томас Хертог. Всепризнатият академик идва в София и се среща със софийската аудитория на 11 май от 20,30 ч. в зала " Космос " на София Тех Парк, с цел да показа една напълно друга позиция за историята на Вселената, произхода на времето и законите на физиката.
На база на работата си със Стивън Хокинг през последните 20 години от живота му и дружно с него, Хертог продължава построяването на една нова доктрина за произхода на света. Според " Последната доктрина на Стивън Хокинг " учените, в това число и самият той, дълго време са гледали по неправилен метод на Вселената. Те са се опитвали да я изследват като че ли са външни наблюдаващи - от гледната точка надали не на богове отвън времето и пространството. " Време е да престанем да се вършим на Бог ", споделил Хокинг. Защото по какъв начин можем да следим нещо в профил, в случай че сме част от нещо?
В своята книга Хертог разказва точно вълнуващия миг на просветление, когато Хокинг разкрил грешката си, и тежките години на изследвания, на революционна смяна на вероятността, в която двамата учени дружно проследявали историята на Вселената от напълно друга позиция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР