Дни преди да бъде пуснат в домашен арест, подсъдимият бизнесмен

...
Дни преди да бъде пуснат в домашен арест, подсъдимият бизнесмен
Коментари Харесай

Стайков: Вегетарианец съм, почти не пия

Дни преди да бъде пуснат в домакински арест, подсъдимият предприемач Миню Стайков се почувствал зле. Той бил изведен от пандиза през февруари, като бил изнесен на ръце. Малко по-късно детоксиклиника открила, че Стайков е с отровен хепатит.

Аз съм вегетарианец, съвсем не пия алкохол, нямам нездравословни привички, обяви господин Стайков пред съда.

Въпреки настояването му, съдията Вилислава Ангелова не разрешила да се направи проучване за източника на отравянето. Освен това тя попречила детоксикацията му. С тези и други аргументи Миню Стайков и отбраната му в лицето на Анна Попова желаеха ръководителят на правосъдния състав да си направи отвод от делото.

Към тях се причислиха още няколко юристи. Прокурорът на съвещанието обаче излезе с причини в противоположна посока. Това провокира реплики, че държанието на държавния обвинител е подозрително като страна по делото. 

Очаквано, след скрито заседание, съдията отхвърли да си даде отказ, като изнесе в резюме причини, че няма учредения за това. 

Инсулти, рак на простатата, пареза са измежду други свои заболявания, които Миню Стайков изреди пред съда и за които не било приложено съответно лекуване, до момента в който бил в пандиза. 

Адвокат Анна Попова разгласи по време на съвещанието, че токсикацията на подзащитния й е била с " външни субстанции ". Съдията одобрила искане Стайков да отиде на ортодонт, само че не и да се изследва какъв е източникът на отравянето. 

Затова и поведението на магистратката било преднамерено, субективно и граничещо с предумишленост. 

Това е трето искане за отказ на съдията, посочи Анна Попова по време на съвещанието, написа Флагман.бг 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР