Дневник Полицаи, командировани за опазване на обществения ред в района на

...
Дневник
Полицаи, командировани за опазване на обществения ред в района на
Коментари Харесай

Командировани полицаи са настанени в хотел на обвиняем по делото за суджука

Дневник Полицаи, командировани за запазване на публичния ред в региона на курорта Албена, са били настанени от кмета на Балчик Николай Ангелов в хотел, благосъстоятелност на един от четиримата обвинени по делото против някогашния народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов, упрекнат, че е желал от името на премиера безвъзмездни суджуци от добрички предприемач. Информацията на " Дневник " беше доказана, откакто в отговор на заложени въпроси от Министерство на вътрешните работи прецизираха, че командированите служители на реда фактически нощуват в хотел " Добруджа " в с. Кранево.

Справка в Имотния указател демонстрира, че той е благосъстоятелност на Петър Малджиев - четвъртият обвинен по делото, по което към наказателна отговорност бяха привлечени към този момент някогашният народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов (Суджука), някогашният шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Добрич Веселин Колев и шефът на Областна дирекция по сигурност на храните в Добрич Розалина Брайкова.

В хода на следствието по случая със суджука бе открито, че Малджиев е заплашил с убийство двама от очевидците по делото, с цел да отдръпват към този момент дадени показания против някогашния народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов и Веселин Колев. По тази причина съдът наложи на Малджиев мярка за неотклонение " подписка ".

Информация за това, че полицейски чиновници са настанени в хотел на обвинен по делото, обвързвано с Мартинов, бе оповестена още преди месец в районното варненско издание RNS. Във връзка с тази обява " Дневник " изпрати до пресцентъра на Министерство на вътрешните работи няколко въпроса, от чиито отговори трябваше да стане ясно настанявани ли са фактически чиновници на Министерство на вътрешните работи в хотела на Петър Малджиев и какъв е техният брой и кой е направил избора на хотела?

Няколко дни откакто въпросите му бяха изпратени Пресцентърът на Министерство на вътрешните работи изиска те да бъдат заложени със заявление по Закона за достъп до социална информация, което отсрочи даването на отговори с повече от две седмици. В последна сметка от получената информация стана ясно, че Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Добрич, на която е било предоставено настаняването и храненето на служителите на реда, командировани в курорта Албена през лятото, не е правила разноски за тази активност.

Едва след тези пояснения в справката на вътрешното министерство се прецизира, че настаняването на полицейските чиновници е станало  " по реда и за сметка на община Балчик ".

По тази причина спомагателни въпроси бяха изпратени и до пресцентъра на локалната администрация. Те трябваше да изяснят по каква процедура е бил определен хотелът Петър Малджиев за настаняването на полицейски чиновници и каква е сумата, изплатена от локалния бюджет за нощувките и изхранването им?

Отговор обаче не последва в продължение на цяла седмица. Едва след неколкократни напомняния предишния петък от община Балчик дадоха отговор малко, че кметът Николай Ангелов е в отпуск и не знаят по кое време ще се върне на работа.

От обвинителният акт против Живко Мартинов, Веселин Колев, Розалина Брайкова и Петър Малджиев стана ясно, че те са действали на правилото на проведена незаконна група.

Мартинов беше упрекнат, че е упражнявал напън върху предприемачи в Добрич като употребявал името на премиера Борисов, с цел да получи облаги, измежду които разнообразни суми пари, 4 тона суджуци, 60 кг филе " Елена " и телешка пастърма.

Бившия шеф на Областната дирекция на полицията в Добрич Веселин Колев беше упрекнат за това, че е отправил закана за ликвидиране против един от главните очевидци против Мартинов. Със същите обвинявания към наказателна отговорност беше притеглен и Петър Малджиев, притежател на хотел " Добруджа ".

Розалина Брайкова получи обвиняване за това, че е нарушила служебните си отговорности, като издала заповед за прекъсване на употреба на обект на сдружението, чийто притежател е индивидът, който е подал сигнал до прокуратурата за осъществяваните от Живко Мартинов незаконни действия.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР