Дневник следи на живо преговорите между експертите на четирите партии,

...
Дневник следи на живо преговорите между експертите на четирите партии,
Коментари Харесай

Преговорите за кабинет: "Има такъв народ" предлага рекламиране на туризма по сегменти

Дневник " следи онлайн договарянията сред специалистите на четирите партии, които се чака да сформират държавно управление.

10:53Развитие на веломаршрути и на къмпинг туризма предлага " Демократична България "  Борислав Сандов, съпредседател на
Борислав Сандов, съпредседател на " Зелено придвижване "
Експертите на " Демократична България " оферират още да се развие велотуризмът в България. Михаил Михов подсети, че по цялото горно течение на Дунав има добре създадени и употребени направления за разлика от България. В проекта той предлага да се включи и цялата западна и южна граница на България, които са продължение на европейския веломаршрут 13.

Обединението предлага още да се подтиква развиването на къмпинги като това включва и да не се изисква от притежателите на кемпери над 3.5 т да купуват винетка на границата и да вкарват направления за всеки ден като тировете.

Според групировката е значимо и да се прекатегоризират хижите.

10:26 " Демократична България " предлага плажовете да не се дават на концесия  Борислав Сандов, съпредседател на
Борислав Сандов, съпредседател на " Зелено придвижване "
" Демократична България " предлага да се напише нова тактика за туризма като в нея се включи развиването на всички райони. Според обединяването България би трябвало да успее да връща непознатите туристи още веднъж, само че не посредством на ниска цена алкохол, а посредством прекарвания, обвързани с устойчивото развиване на бранша, което значи запазване на околната среда.

Напълно неправилно е България да субсидира чартърни полети, т.е. да си заплаща, с цел да води туристи, разгласи Виолета Донева. В програмата на обединяването не се планува да има концесии на плажовете и разрешаването на краткотрайни постройки по плажовете като не бе дадена опция по какъв начин да се поддържат плажовете.

Освен това се предлага потенциалът на хотелите да дава отговор на този на плажовете или ски зоните. Бе даден образец, че леглата в Банско надвишават два пъти потенциала на ски зоната, а тези в Слънчев бряг са няколко пъти над потенциала на плажовете. Не се споделя какво да се прави със завареното състояние.

" Демократична България " предлага още и незабавни ограничения поради пандемията, с които да се обезпечат енергийни помощи поради повишаването на тока и опазване на Данък добавена стойност на 9% в бранша до края на пандемията. 09:56Преговорите води Кирил ПетковПреговорите ще води съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков като от групировката ще вземат участие още Любомир Попйорданов, Илин Димитров, Теодора Жилкова, Борис Борисов.

От " Демократична България " по тематиката концепциите на обединяването ще показват Борислав Сандов, Гергана Кабаиванова, Виолета Донева и Михаил Михов.

От Българска социалистическа партия е декларирано присъединяване на Христо Проданов, Емил Хумчев, Вяра Емилова, Атанас Маджарски и Петя Цанкова, а от " ИТН " са Ивайло Кожухаров, Мирослава Колева, Диан Желязков, Красимир Димитров и Златомира Карагеоргиева.

09:47Започват диалозите по проблемите на туризма  скрийншот
© Дневник

скрийншот
Днес е предпоследният ден от договарянията сред спечелилите изборите " Продължаваме промяната " и представители на " Демократична България ", ИТН " и Българска социалистическа партия по целите на бъдещото държавно управление. " Дневник " следи онлайн предложенията на обособените политически сили в бранша на туризма - един от най-засегнатите от пандемията. Засега няма индикации дали ще се резервира съществуващото от няколко години отраслово министерство, от работата на което браншът не е удовлетворен от самото му основаване без значение кой е отпред.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР